logo-image

Blogg

RSS

Höj värdet på fastigheten med en trapphusrenovering

7 Feb 2023

Det är många som inte bryr sig om hur trapphuset ser ut. Men en trapphusrenovering som utförs på rätt sätt kan höja värdet på fastigheten. Här är några tips.

Det är förståeligt att man inte renoverar trapphuset med en gång men att inte renovera det alls är inte så klokt. Ett nedgånget trapphus skapar otrygghet för boende och besökare, men råkar dessutom oftare ut för skadegörelse. Som fastighetsägare eller bostadsrättsförening har man därför mycket att vinna på genom att renovera trapphuset.

En trapphusrenovering ökar även värdet på fastigheten, i alla fall om man renoverar på rätt sätt. Men det är viktigt att renoveringen sker på rätt sätt och på ett vis som passar huset och arkitekturen. Ska man renovera trapphuset kan det vara bra att ta ett helhetsgrepp och se om man även behöver byta ut lamparmaturer, dörrar, postboxar och så vidare.

Kostnadsfri offert vid trapphusrenovering

Är man intresserad av att utföra en trapphusrenovering ska man först fundera på hur omfattande man vill att renoveringen ska vara. Skriv gärna en önskelista på saker som ska göras och kontakta sedan en byggfirma som har trapphusrenovering som sitt expertområde. Ett seriöst företag kommer alltid ut på ett kostnadsfritt besök i samband med att man ber om en offert.

Då går man tillsammans igenom vad som önskas. Anlitar man en specialist på trapphusrenovering får man även förslag på förbättringar men även tips och råd angående materialval och trapphusinredning. Innan renoveringen sedan påbörjas måste man skriva ett tydligt avtal över vad som ska göras. Ta del av en offert på www.trapphusrenoverarna.se

Snyggt byggnadssmide på kulturhus i Stockholm

6 Feb 2023

En snygg balkong med räcke gjort av byggnadssmide i Stockholm är ett jobb som är mycket omtyckt. Det oavsett om det ska vara enkelt eller mera konstnärligt.

Byggföretaget hade varit i gång i månader. De höll på att renovera och bygga till på ett framtida kulturhus. Ett spännande projekt som innebar en hel del olika jobb. Som kronan på verket fanns en stor balkong på andra våningen. Därifrån skulle det sjungas, hållas tal och företas en hel del olika evenemang.

Balkongen skulle ha ett räcke i smide. Det skulle vara snyggt men inte ta uppmärksamheten från det som hände på balkongen. Anders som var ansvarig på bygget hade funderat och valt mellan flera olika företag i Stockholm. En förfrågan om offerter hos flera av dem hade skickats ut för att se vad företagen hade att erbjuda.

Duktiga på byggnadssmide

Ett av de företagen som gjorde byggnadssmide i Stockholm och som han hade gillat mest visade sig även ha bra priser och tidsmarginaler för att utföra jobbet. Därför tog han kontakt med dem för att diskutera hur själva smidesräcket skulle se ut. Säljaren gav några förslag som han tyckte skulle passa fint på huset.

Anders fick erkänna att denne hade öga för detaljer. Det blev ett enkelt men ändå vackert räcke som skulle göra det där lilla extra för att huset skulle lyfta i utseende. Nu såg han fram emot att det skulle bli klart och att han skulle få bevittna invigningstalet från just den balkongen han värnat lite extra om.

Rörmokare i Norrtälje – hantverkare med certifikat

4 Feb 2023

Om du ska renovera ett kök eller installera en värmepump ska du ta hjälp av en utbildad hantverkare. Bor du i Roslagen kan du anlita en rörmokare i Norrtälje.

Du som försöker dig på att göra rörinstallationer som självutnämnd hemmafixare kan i värsta fall komma att inse att det var som att skjuta sig själv i foten. Skulle något gå galet, och som exempelvis leder till läckage och vattenskador, får du förmodligen ingen ersättning från ditt försäkringsbolag.

Familjens nyinköpta villa behöver en rejäl renovering. Villan är dåligt isolerad och oljepannan har sett sina bästa dagar. Istället ska bergvärme och värmepump installeras för det vattenburna värmesystemet. Köket ska moderniseras och byggas ut med en köksö, där framtida gäster ska samlas. Badkaret i badrummet ska rivas ut och ersättas med en takdusch.

Rörmokare installerar och renoverar

Att isolera huset klarar du själv med hjälp av bekanta. Men för att installera värmepump och fixa värmesystemet behöver du anlita ett proffs. För sådana jobb finns rörmokare att tillgå. En rörmokare kan se till att varmvatten fördelas till såväl radiatorer som värmegolv med rätt framledningstemperatur.

Du kontaktar en VVS-firma i Norrtälje. Du får offert på installation av värmepump. Köket kommer att bli renoverat och nya ledningar kommer att dras fram till diskmaskinen. Du får också offert på installation av takdusch i badrummet, där golvet behöver läggas om. Arbeten i våtrum måste göras grundligt så att inga vattenskador uppstår. En rörmokare vet hur det ska göras och vilka material som kan väljas.

Fönsterbyte i en BRF är ett smart drag

2 Feb 2023

Om du är riktigt smart ser du till att det blir ett fönsterbyte i din BRF innan fönstren har blivit för gamla. Att vänta för länge kan bli en tråkig historia.

Tycker du och de andra i din förening att det verkar vara ett tröttsamt jobb att byta ut alla fönster i huset så tänk er för innan ni skjuter upp denna process. Fönster som lämnas vind för våg för länge kan börja ruttna i karmarna. Då kan det komma in vatten och det blir risk för fuktskador.

Det är bättre att se över fönstren så att de håller tätt för både väta och vind. På så sätt blir det ingen risk att du får höga elräkningar på grund av att du eldar för kråkorna. Det vill säga att den värme du får upp med hjälp av elementen försvinner ut genom de dragiga fönstrena.

Fönsterbyte i din BRF görs av fackkunniga

När du och dina grannar bestämmer er för att ni vill göra ett fönsterbyte i er BRF tar ni helt sonika kontakt med ett par olika firmor och ber om en offert för arbetet. Då kan du sätta dig ner med de andra i styrelsen och jämföra skillnader i pris för att byta era fönster. Sedan bestämmer ni vem som får uppdraget.

Det är inte bara jobbet som ska göras vid ett fönsterbyte i en BRF. Det ska även bestämmas vilka slags fönster ni vill att byggnaden ska ha. Antingen väljer ni något liknande det ni redan haft eller så kör ni på helt nya grepp och tar något helt annat. Kanske lite mer modernt.

Läs mer om fönsterbyte på denna sida: fönsterbytebrf.se

Golvslipning med målning i Täby

1 Feb 2023

Redan på visningen hade man insett att det skulle passa med ett målat trägolv i ljusgrått i huset i Täby. Därför bokade man golvslipning så fort köpet skett.

Det var parets första hem, men båda var mycket intresserade av heminredning. Därför hade de fallit pladask för det vackra trähuset i Täby, ett hus som andades sagor och moderna tider på en gång. Det var därför inte någon diskussion när det kom till golven. De där vackra trägolven, som tyvärr var slitna och bedagade.

Som tur var så hade de all kunskap gällande golvslipning sedan familjens sommarstuga fått sig en omgång förra året. Därför blev det direkt ett samtal till en firma som kunde erbjuda golvslipning, ett måste för att kunna få en vacker yta att måla på.

Förskönande golvslipning i Täby

Det är grunden som avgör hur ytan kommer se ut. Därför var det ingen tvekan när det kom till att boka en förskönande golvslipning av golven i villan i Täby. Det är ett måste ifall man vill att målningen ska bli slät och perfekt. Och som tur var så kunde de redan efter en vecka välkomna firman som skulle skapa de vackra golven.

Hur blev det då med målningen? Vissa företag tar även på sig att behandla golv. Det kan vara att man oljar in golvet eller behandlar det med såpa, men också att man kan lacka eller måla ett golv. Och ifall man inte får hjälp med det så kan man alltid anlita en målare som kan slutföra arbetet.

Läs mer om golvslipning på denna sida: golvslipningtäby.net

Braskaminer i Göteborg – dra ned på elförbrukningen

30 Jan 2023

Hushåll i Göteborg utan braskaminer kan tyvärr se fram emot dyra elräkningar varje vinter. Med möjligheten att elda kan du dock minska din elförbrukning.

Man förbrukar alltid mer elektricitet på vintern än vad man gör på sommaren. Detta eftersom det är kallare och behovet av att värma upp sin bostad ökar. Eller ja, det är förstås inte givet att elförbrukningen ökar. Men det är rimligt att anta om man inte inte vill spendera vintern i outhärdlig kyla.

Ett alternativ för att dra ned på elförbrukningen, och därmed elräkningarna, är att installera en braskamin. Att kunna elda i sin bostad är nämligen inte bara en otrolig mysfaktor, det är en värmekälla som inte kräver någon el överhuvudtaget. Man kan på så vis säga att det finns många fördelar med en braskamin.

Braskaminer – en mysig och billig värmekälla

Nu tror du kanske att kaminer bara är för hushåll längst uppe i norra Sverige där vintern är som värst. Men då tror du fel. Du kan vara helt beroende av en braskamin i Göteborg, och till och med ännu längre söderut. Så även du som bor på västkusten gör klokt i att installera en sådan också i ditt hem.

Bara föreställ dig hur det kan bli. Hela familjen sjunker ned i soffan i vardagsrummet. Elden sprakar och skänker behaglig värme när du läser en bok, ser på tv eller bara befinner dig i ögonblicket. Och som sagt, elräkningen blir också betydligt tunnare än utan en braskamin i Göteborg.

Skicklig takläggare i Norrtälje

29 Jan 2023

Har taket börjat läcka? Vänta inte för länge med att lägga om det eftersom det då kan bli onödigt dyrt. Ta hjälp av en skicklig takläggare i Norrtälje.

Taket är så klart till för att skydda huset från regn och fukt. Helst ska man byta taket innan materialet är utslitet och det börjar regna in. Detta eftersom det ganska snabbt kan uppstå stora fukt och mögelskador vilka kan bli kostsamma att åtgärda. Att lägga om taket kan kosta en del men väntar man kan det kosta mycket mer.

Tack och lov brukar man inte behöva lägga om taket särskilt ofta. Hur ofta beror till stor del på vilken typ av material som taket är gjort av. Ett papptak kan hålla i trettio år medan ett plåttak kan klara femtio år. Men det förutsätter att man även har skött takunderhållet och även lagat det när det har behövts.

Hur mycket kostar det att anlita en takläggare?

Vill man lägga om taket ska man först jämföra priser genom att ta in offerter från några olika takläggare i Norrtälje. Det är viktigt att man väljer en takläggare som är noggrann och som använder sig av takmaterial av hög kvalitet som är avsett för nordiskt klimat. Hur mycket det kostar att lägga om taket beror på vilken typ av material man vill lägga och hur lång tid arbetet tar.

Dyrast brukar tak av tegel och betong vara. Detta för att materialen är dyrare än andra men även för att det tar längre tid att pussla ihop ett tak av tegel eller betong då varje panna måste läggas på plats en och en. Fast tegel- och betongtak är också de tak som har längst hållbarhet.

Betonghåltagning på väg i Uppsala

28 Jan 2023

Varje dag är det ett flertal bilar som ger sig iväg till uppdrag inom betonghåltagning i Uppsala. Företagsbilar som inuti har kunnig och van personal.

Det är roligt att se hur företagsbilar ger sig ut på sina uppdrag, varje morgon mellan 6 och 8. På sidorna kan man läsa vilket företag de kommer ifrån och ofta även vad det är som de utför när de kommer fram till sina arbetsplatser i Uppsala. Det finns målare, snickare, rörmokare samt en och annan som jobbar med betonghåltagning.

För håltagning i betong är något som man ger sig ut på varje dag. Ibland kan man bli på en och samma plats under en längre tid. Men oftast är det uppdrag som man är färdig med på en dag, och ibland kortare tid än så. Det beror på vilken typ av hål man ska ta ut ur betongen, eller andra hårda material som sten eller tegel.

Uppdrag inom betonghåltagning i Uppsala

Betonghåltagning är inte ett yrke som man normalt inte ser som ett hantverksyrke, men ändå har det många likheter med den typen av yrken. För man skapar förutsättningar för att byggnationer, installationer och montage ska kunna ske. Som fönster, dörrar, hisshakt, ventilationstrummor och allt möjligt annat.

Men det man däremot inte gör är att man bygger upp något. Man tar bara bort. Och det är där som betonghåltagning skiljer sig från andra hantverksyrken i Uppsala. Däremot händer det att den som arbetar inom yrket tidigare har haft något av alla hantverksyrken som finns. Läs mer kring betonghåltagning här: betonghåltagninguppsala.se

Hur en källarrenovering gör Stockholm rymligare

26 Jan 2023

Många i Stockholm bor trångt. Detta går det dock att råda bot på. Faktiskt så kan en riktigt bra källarrenovering göra Stockholm rymligare på många sätt.

Att bo i hus med källare är inget ovanligt. Dessvärre blir källaren ofta ett utrymme som inte nyttjas speciellt väl. En plats där julsaker, tvättstugor och förvaring av olika slag dominerar. Detta är lite av ett slöseri med boyta, speciellt om man bor i en stad som Stockholm där kvadrameterpriset kan vara skyhögt.

Letar du tips kring ”källarrenovering Stockholm” kommer du få upp många bilder på hur trevligt ett källarplan kan bli. En källare måste inte alls vara en kall och fuktig del av huset utan kan med fördel nyttjas till både sällskapsyta och bostadsyta. All handlar om vad man gör med sin källare och vilka behov familjen har.

Några tips kring en källarrenovering

För den som ska renovera sin källare finns det några saker att tänka på. Det första är att se till att utrymmet inte är fuktigare än vad det ska vara. Källare är förvisso naturligt fuktiga, eftersom de ligger under mark, men för att fungera som bostadsyta måste denna fukt tas om hand utanför källaren. Det kan därför bli fråga om att dränera innan man inreder källaren.

Efter att dräneringen är gjord är det dags att fundera kring vad källaren ska fungera som. Är det ett gästrum eller sovrum man inreder måste man arbeta med att ta fram en mjuk känsla i källaren, som annars kan uppfattas lite hård.

Hitta mer info kring källarrenovering på denna sida: källarrenoveringstockholm.se

← Äldre inlägg