Bygga själv

Blogg

Vad behöver man göra innan man målar?

16 jan 2021

För att få ett bra resultat krävs det att man gör en del förarbete innan man målar på den nya färgen. Detta beror på vad det är för färg eller tapet innan, samt vilket material du ska måla om.

När man ska göra en målning kan det krävas en del förarbete. Detta har målare koll på, de har stor erfarenhet av vad som kan behöva göras. Många tror att det bara är att måla över det gamla, men riktigt så enkelt är det inte. Beroende på vad man utgår ifrån kan det bli både spackel, slipning och att välja vilken grundfärg man ska ha.

Grundfärgen har också en viktig roll. Beroende på vilken kulör den är och vilken färg som ska dit kan man behöva måla mer än två gånger för att få ett bra resultat. Vill man göra detta själv och tidigare inte har gjort målningar kan man hitta bra instruktioner på internet. Har man möjlighet är det att råda att anlita en målare.

Vad ska man tänka på?

Innan man påbörjar målningen bör man veta vilket material det är som ska målas och vilken typ av färg man ska använda för det. Ytan man ska måla ska vara så torr och så ren som möjligt. Anlitar man en målare bör man även veta hur stor ytan är som ska målas. Rätt verktyg för målningen ska väljas ut, det finns en hel del olika att välja mellan. Hur ytan ska förberedas är beroende på dess nuvarande skick. Läs mer om målare på denna webbsida: målaresolna.nu

Viktigt med säkra elinstallationer

8 jan 2021

Elektricitet är en nödvändighet för ett bra boende. Utan fungerande ström får vi problem i vardagen. Kylskåp, spis, tvättmaskin, belysning och mycket annat skulle inte fungera alls.

Att ha säkra och bra elinstallationer är viktigt för att det vardagliga livet ska fungera. Våra behov ändras, vilket gör att elsystemet ibland måste uppdateras. Det kan vara att vi arbetar mycket mer hemifrån och måste ha extra eluttag för datorer eller att vi gör en utbyggnad och måste dra helt ny el. Detta är inget för hemmafixaren utan alla elinstallationer ska enligt lagen utföras av en behörig elektriker. Feldragen el kan orsaka både personskador och bränder och hemförsäkringen gäller inte heller om man drar elen själv.

Låt en elektriker uppdatera elsystemet

Många bränder i hus uppstår ofta på grund av gamla ledningar eller att någon obehörig har utfört elinstallationer, som exempelvis egeninstallerade infällda spottar i taket och liknande. Har man köpt ett gammalt hus kan det därför vara bra att så fort som möjligt låta en elektriker kontrollera husets ledningar och övriga installationer. Elledningar håller dessutom inte hur länge som helst och materialet åldras, men systemet kan också behöva uppdateras. Idag använder vi oss av betydligt fler elektriska apparater än för bara tjugo år sedan, och gamla elsystem är inte dimensionerade för detta. Men man kan även göra en elbesiktning av husets ledningar inför en försäljning så att man har ett besiktningsprotokoll att visa upp. Inte sällan leder detta till ett högre pris för fastigheten eftersom de som köper då vet vad de betalar för. Läs mer om en elektriker på denna hemsida: elektrikeruppsala.nu

Håll fasaden i gott skick

11 dec 2020

Det är viktigt att se över fasaden. Den skyddar bostaden från fukt och annat. Genom att se över den vet du att den är i bra skick samt kan i annat fall reparera skadorna innan de blir för stora.

Börjar fasaden se sliten ut? Plankor som börjar mjukna och se dåliga ut? Då är det verkligen dags att anlita ett företag som kan kolla fasaden åt dig. Fasaden är det viktigt att se över. Den ser till att hålla ditt hem i bra skick. Den ska stå emot olika väder och stormar den kan utsättas för. I vissa fall kan man själv se om det behövs en renovering. Men långt ifrån alltid kan man se det om man inte är utbildad och vet vad man ska kolla efter. Kontakta ett kunnigt företag som kan hjälpa dig med fasaden.

Kostsamma skador om de inte ses över i tid

Har du något fel på fasaden som inte blir åtgärdat kan det bli väldigt kostsamt i längden. Det kan göra att det läcker in vatten och det sprider sig fukt längst väggar och tak. Se över din fasad innan problemet blir för stort och kostnaden rusar iväg.

Det finns sätt du kan hålla nere kostnaden på. När man gör en fasadrenovering har man rätt till ROT-avdrag. Det är ett avdrag på 30% upp till 50 000 kr. Det brukar dras av direkt på fakturan. För att kunna få det måste man anlita ett företag som betalar F-skatt samt äga eller vara delägare till huset. Läs mer om fasadrenovering på denna hemsida: https://www.fasadrenoveringstockholm.net/ 

Rivning ett nödvändigt ont för nostalgiker

10 dec 2020

Att riva en byggnad kan orsaka många känslor. Somliga vill till varje pris se hus och byggnader stå kvar som ett historiskt värde, andra menar att det är nödvändigt att riva för att förnya.

För att någonting ska kunna förnyas, blomstra, moderniseras och uppnå sin potential är det ibland tvunget att göra förändringar. Ganska dramatiska förändringar till och med. Ska du till exempel göra stora logistiska förändringar på ett sjukhus, en skola eller en idrottsanläggning kanske det till och med är nödvändig att riva objektet i fråga innan den nya byggnaden kan börja ta form. Sådana beslut tenderar att riva upp öppna, blödande sår i hjärtat hos många nostalgiker som inte vill se förändring eller en plats eller byggnad de håller kär försvinna. Ett typiskt exempel är de AIK-supportrar som tvingades se den klassiska gamla VM-finalarenan i fotboll, Råsunda, rivas ned till grunden för att ge utrymme åt en ny, modern multiarena vid namn Friends Arena. Somliga menar att det var nödvändigt, andra menar att rivningen var fel beslut.

Säkerheten först

När ett beslut om rivning är taget måste rivningen dock göras ordentligt. Det är ett stort projekt som kräver ett omfattande säkerhetsarbete för att inte skada allmänheten eller omkringliggande byggnader. Det är mycket damm och bråte som far i luften när en byggnad ska rivas och det krävs tunga och stora maskiner som opereras av erfaren personal för att rivningen ska ske så säkert som möjligt. Och en sak är säker, historia fortsätter att skapas på samma plats. Läs mer om rivning på denna sida: https://www.rivningsfirmastockholm.se/ 

Slipa om golven istället för att lägga in nya

9 dec 2020

Många tror att de måste lägga in ett nytt trägolv när det gamla blir repigt och alltför slitet. Men genom att slipa golvet blir det som nytt igen och man sparar dessutom tusentals kronor.

Det är betydligt billigare att slipa ett slitet trägolv istället för att lägga in ett nytt. Dessutom spar man miljön, även om trä är ett miljövänligt material. Alla trägolv går att slipa, men hur många gånger beror naturligtvis på hur tjockt det är. Man kan faktiskt slipa andra golv också, som betong och linoleum. En massiv ekparkett går ofta att slipa mellan fyra till sex gånger, medan en lamellparkett klarar två till fyra slipningar. Man ska slipa bort ett så tunt skikt som möjligt för att golven ska klara av så många slipningar som möjligt.

Skonsam och dammfri slipning

Det kan vara svårt att själv skonsamt slipa golven och man slipar ofta för mycket eller ojämnt. Det får till följd att golvet slits snabbare eftersom ytbehandlingen inte då lägger sig jämnt över golvet. En professionell golvslipningsfirma använder sig istället av moderna maskiner som skonsamt slipar golven samtidigt som de samlar upp dammet. De är så effektiva att man ofta kan få en golvslipning på Kungsholmen gjord på en dag och även få golvet ytbehandlat. Ibland kan golven även behöva lagas och en bräda eller parkettstav kan behöva bytas ut. Detta görs på ett sätt så att man inte kan se någon skillnad mellan det nya träet och det gamla.

Anställ en rivningsfirma

7 dec 2020

Renoveringsprojekt i all ära, men vissa bostäder går inte att rädda. Ibland är det bättre att helt enkelt riva ner det gamla och bygga nytt. För att göra det så kan man anställa en rivningsfirma.

När man väl tagit beslutet om en rivning så kan det vara lätt att tro att det bara är att plocka upp närmsta slägga och börja slå ner väggarna. Men riktigt så lätt är det tyvärr inte. Idag så krävs det att man har rivningslov och att rivningsprocessen genomförs på ett säkert, miljövänligt och bra sätt. Om du är i behov av en rivning, vare sig det är väggen mellan ditt vardagsrum och köket eller den gamla fallfärdiga villan på landet, så finns det hjälp att få. Det är viktigt att man genomför rivningen på ett organiserat sätt. Det krävs att man har rätt kunskap för att genomföra en rivning på ett säkert sätt. Det kan vara farligt att riva, speciellt om det är en gammal byggnad som inte är stabil.

Utbildad och erfaren personal

När du anställer en rivningsfirma är du garanterad att personalen som genomför rivningen är utbildad och erfaren. Det är skillnad på att riva ner en stuga på landet och att riva ner ett höghus i centrala Stockholm. Vid stora rivningsarbeten använder man sig av grävmaskiner och andra mindre rivningsrobotar. Om det gäller en lättare rivning, så är det vanligt att man arbetar med handverktyg för att inte skada delar som inte ska rivas. En rivningsfirma går igenom allting som ska göras i förväg och ser till att ledningar och avlopp inte tar skada.

Nya finesser i köket

4 dec 2020

Till slut är det bara att inse. Det gammaldags köket håller inte längre måttet. Det är dags att ge vika och låta det moderna köket ta plats. Låt nya smarta lösningar hitta sin väg in i hemmet.

Även om man älskat det gamla så finns onekligen många fördelar med att byta kök. Många av lådorna i det gamla är oproportionerliga. De är grunda, vilket innebär att man inte får in särskilt mycket i dem. De kärvar och är svåra att öppna och stänga. Knopparna har börjat lossna och går inte att skruva tillbaka. Plötsligt har några på ett mystiskt vis bara försvunnit. Som om något man inte riktigt kan sätta fingret på sakta styr alla mot att ta beslutet att renovera.

Vad kan möjligen vara bättre i dagens kök?

En förbättring är det faktum att man bygger lådor på ett annorlunda sätt. De glider lätt ut på skenor och man behöver bara putta till lite så stängs de igen. Och det där hörnskåpet med kastruller som man svurit över så många gånger. Varenda kastrull som av någon märklig anledning alltid ligger längst in. I nya köket finns en rondell. Då kan man enkelt snurra på hyllorna och plötsligt dyker det som fanns längst in upp mitt framför näsan.

Sedan har vi det nya kylskåpet. Hur coolt är det inte att ha is i dörren? Bara att sätta dit glaset med läsk och trycka till. Bäst av allt; det spelar ingen roll var man bor. Man kan alltid få hjälp av proffs med att byta kök.

Ett badrum enligt byggnormen

29 nov 2020

Vid en badrumsrenovering bör man specificera vad som är viktigast i utförandet. Här kommer tips och råd på hur man utför en badrumsrenovering på ett korrekt sätt som följer byggnormen.

Om man inte är fastighetsägare eller har byggt något nytt så kan det vara obekant vad som är den gällande byggnormen. Men det kan även vara svårt om man är inom området men inte arbetar med det varje dag. För byggnorm är något som med jämna mellanrum ändras. Och därför ska man alltid kontrollera vad som gäller om man har ett projekt som ska utföras.

Men vad är då en byggnorm? Jo, med byggnorm menar man en beskrivning på hur man bygger något på ett sätt som gör att byggnaden blir frisk, säker och hållbar. Det är därför som byggnormen kan skilja sig allt eftersom som man kommer fram till bättre sätt att bygga hus på. Men det finns även olika byggnormer för olika typer av hus. Exempelvis är det skillnad på byggnormen för ett permanenthus, fritidshus och komplementhus. Som exempelvis Attefallshus eller Friggebodar.

Vad ett våtutrymme är

Ett våtutrymme är ett rum där det finns mycket vatten i omlopp. Det är badrum och tvättstuga. Men kök räknas inte in i våtutrymme trots att det enligt många punkter borde det. Däremot är det kanske inte många familjer som vilt kastar omkring vatten i köket så som sker när små barn badar. Eller när man duschar. Men även för kök är det bra om man förekommer eventuella olyckor genom att göra en fuktspärr vid rör och använder sig av uppsamlare under diskmaskinen. En slags bricka som gör att eventuella läckage rinner ut synligt på köksgolvet istället för osynligt bakom maskinen.

Säkerhet och tålighet

För att man ska kunna känna sig trygg i sitt våtutrymme så behöver man först och främst en grund som gör att vatten inte kan tränga in i stommen. Eller färdas till andra rum i huset. Det uppnår man med två saker: fall mot brunn och fuktspärr. Med fall mot brunn menar man att allt vatten som hamnar utanför brunnen ska rinna ner i brunnen av sig självt. Men däremot brukar man inte ha ett fall på hela golvet i badrummet utan endast en bit ifrån brunnen. Fuktspärr innebär att inget vatten kan tränga in i vägg, golv eller tak. Och det uppnås med hjälp av olika skivor och medel som man penslar på. Läs mer om badrumsrenovering på denna sida: badrumsrenoveringbromma.nu 

Förnya ditt gamla golv

26 nov 2020

Är golvet trött och slitet? Vill du ha något nytt men ändå inte göra allt arbete som krävs, och för att inte tala om kostnaden för ett nytt golv? Kolla in golvslipning, det kanske är något för dig.

Med golvslipning slipar du bort gamla sprickor och andra skador golvet har råkat ut för. Man kan renovera alla typer av golv, men olika golv kräver olika renovering. Betonggolv och tjockare trägolv kan slipas. Golvet kan inte vara för tunt just pga att det ska slipas. Man gör oftast slipningen då golvet blivit skadat och fult, man slipar bort den översta ytan och fyller igen den. Man kan även välja att lägga på en golvfärg sedan om man önskar det. En golvslipning får ditt golv att se nytt ut igen.

Behandling för golvet

När man slipat ett golv och dammsugit och gjort rent det ordentligt måste man lägga en ny ytbehandling. Denna behandling är där för att skydda golvet från frukt och smuts. Det finns en mängd olika ytbehandlingar; såpa, olja, lack, färg, mm. Det kan vara svårt att veta vilken man ska välja, och det är lite beroende på vilken typ av rum det är och vad golvet utsätts för. Man behöver inte utföra golvslipningen själv, det bästa är att anlita någon som vet vad de gör.

Då slipper du även köpa in det som krävs. Ska du göra det själv hittar du olika instruktionsvideos på internet. Du kan även få information från bygghandeln om golvslipning i Stockholm.

En borrad brunn ger en god tillgång på vatten

24 nov 2020

Rent kranvatten är en förutsättning för ett bra boende och ska man anlägga en ny brunn måste det ske enligt vissa regler. Annars riskerar man att få otjänligt vatten eller en brunn som sinar.

De flesta tar för givet att de ska ha obegränsad tillgång till rent vatten i kranen. Men så ser det inte ut för alla, och det händer att brunnar sinar eller blir förorenade. Är man ansluten till det kommunala vattennätet är det kommunen som ansvarar för tillgången på vatten och att det håller god kvalitet. Men många husägare måste själva ansvara för sin vattenförsörjning och se till att det finns en brunn med rent vatten på tomten eller i nära anslutning.

Nu för tiden borrar man djupt ner då man anlägger en ny brunn. Detta för att säkerställa vattenförsörjningen för många år framöver och för att inte riskera att brunnen sinar. På senare år har nämligen grundvattnet sjunkit på många platser i landet.

Låt ett certifierat företag borra brunnen

En brunn måste borras efter konstens alla regler och placeras på rätt plats i förhållande till eventuella föroreningskällor som avloppstank med mera. Brunnens storlek är också viktig då den ska kunna förse hela huset med vatten. Ska man borra brunn för dricksvatten ska man vända sig till ett certifierat företag. Det är alltid bra att välja ett företag från trakten eller som tidigare har anlagt brunnar i området, då det är en stor fördel att känna till marken där man borrar.

Anlita en behörig elektriker

16 nov 2020

Det är viktigt att man anlitar en behörig elektriker vid alla slags elinstallationer, stora som små. Detta då det är avgörande att elsäkerheten upprätthålls för att undvika olyckor.

En professionell elektriker åtar sig både stora som små uppdrag, och man ska inte tveka att anlita en elektriker för små elarbeten. En elektriker drar självfallet ledningar i nya hus men kan även installera fler vägguttag i köket, fixa utebelysning, besiktiga jordfelsbrytare och mycket mer.

Vill man ha hjälp av en elektriker för att dra ny el i ett hus kan det vara bra om man själv först ritar en enkel skiss över huset och sedan ritar in elektriska apparater, uttag och belysning. Skissen underlättar sedan i kommunikationen med elektrikern och man förstår varandra lättare. Många gånger undviker man även missar och slipper då kostsamma kompletteringar.

Planera elen noga

En professionell elektriker hjälper självfallet också till med planeringen av elen och kommer inte sällan även med tips och lösningar som man själv kanske inte har tänkt på eller rentav glömt. En sådan typisk sak kan vara var man exempelvis ska ladda mobiltelefonen eller ha datorn.

En elektriker kan även hjälpa till med ljussättning så att man får både en varierad, vacker och praktiskt belysning. Ett hem blir ofta bäst med både allmänljus, riktad belysning, arbetsbelysning och stämningsbelysning. Idag är det heller inte ovanligt med smarta hem och olika uppkopplingar som underlättar vår vardag. Och även dessa installationer kan en elektriker hjälp till med.

ROT-avdrag vid elinstallationer

Ska man dra ny el i ett helt hus bör man vända sig till ett par olika elektriker och be om en offert. Genom att exempelvis söka på elektriker i Stockholm får man upp flera hemsidor där man enkelt kan fylla i en förfrågan och be om ett kostnadsförslag. Självfallet kan man även nyttja ROT-avdraget vid elinstallationer i hemmet. På de olika hemsidorna kan man ofta även läsa kundrecensioner men man kan även be om referenser vilket ofta är det bästa.

Precis som med alla hantverkare är det viktigt att man skriver ett ordentlig kontrakt innan arbetet påbörjas där allt som ska göras finns med tillsammans med ett slutpris. Det bör även stå när arbetet ska vara klart för slutbesiktning och vad som händer om det inte är det. En försenad dragning av el i ett nytt hus kan innebära att man inte kan flytta in och kanske på så vis får ökade kostnader och andra problem.

Hur man väljer rätt golv

15 nov 2020

Bara för att en möbel eller klädesplagg är vackert så innebär det inte att det är bekvämt. Samma gäller för golven som man väljer till hemmet. De ska vara sköna att gå på under många år framöver.

Ytskikten i ett hem väljs oftast på grund av sitt utseende. Det kan vara att man vill förmedla någon känsla av hemtrevnad, modernitet, lyx eller annat. Men egentligen borde man börja i en helt annan ände. För hur vackert ett golv än är så kommer man vara missnöjd om man får ont i fötterna av att gå på det. Eller om det är så pass känsligt att det blir repor så fort vinden blåser. För att inte tala om golv som minsta lilla dammkorn syns på. Så att man dagligen får dra fram dammsugare och svabb. Att välja rätt golv för rätt användningsområde och städlust är därför nummer ett vid ett golvval. Där skönheten egentligen kommer ganska långt ner på listan. Till och med under funktion, kostnad och hållbarhet.

Som ren magi

Det finns också en annan variabel som kommer före golvets utseende och det är föränderlighet. För om man väljer ett golv som är slipningsbart så har man i längden också skaffat sig ett golv som kommer överleva alla andra golv, utom klinker, med hästlängd. Men man har även skaffat sig ett golv som är oerhört mycket billigare och enklare att förändra. Det är nämligen bara att anlita en golvslipning i Stockholm och sedan välja en annan behandling. Vips så kommer släkt och vänner tro att man lagt många gånger mer i pengar och arbete för att lägga ett helt nytt golv.

Mjukt eller lättstädat

Vill man ha ett golv som är mjukt och lättstädat så är det svårt att uppnå. För enklast att rengöra är klinkergolvet som ju är rejält hårt. Men det går att hitta trägolv som har svikt och mjukhet men som samtidigt har en yta som är enkel att rengöra. Det handlar egentligen om vad man väljer att ha under golvet, vilket golv man väljer samt vilken ytbehandling som man använder sig av. Icke att förglömma är också att man ska använda sig av rätt städverktyg och rengöringsmedel för den behandling som man valt. Har man till exempel ett såpat golv så är det viktigt att man använder sig av en golvsåpa vid rengöring. Och att man inte har en dammsugare som repar golvets yta.

För alla större byggnadsprojekt på höjden

19 okt 2020

Renovera eller byta tak, måla om huset, bygga till eller bygga om; när man jobbar på sitt hus och behöver komma upp i höjd behöver man också en ställning som gör det bekvämt och säkert att arbeta.

Ett exempel: Taket läcker, det är gammalt och nu ska det bytas. Det betyder att takteglet ska ner, ett nytt undertak ska läggas, nya träreglar ska upp och sist ska takpannorna på plats igen. Om man är en husägare som är relativt händig kanske man klarar detta själv med hjälp av några vänner. Det man inte klarar är att göra jobbet utan byggställning.

Ligger huset i Uddevalla? Sök online på byggställningar i Uddevalla för att hitta vad du behöver.

Hyr du en byggnadsställning kan du också utnyttja ROT-avdraget. För mindre byggprojekt kan man välja ställningar i aluminium som är lätta att flytta runt. Stålställningar är tyngre men tål också större tyngder. Du kan få byggnadsställningar skräddarsydda efter dina behov.

Byggnadsställningen gör att arbetet säkert och effektivt

Att ha en ställning att arbeta från när man gör jobb på höga höjder är dels en säkerhet, men det gör också att arbetet blir betydligt mer effektivt. Man kan ha allt man behöver inom räckhåll, man kan vara två eller fler som hjälps åt och man når utan att behöva balansera på stegar. Istället för att springa upp och ner och hämta en tegelpanna i taget kan man vara några stycken som hjälps åt att placera ett antal pannor i taget på ställningen.

Att hyra en byggnadsställning är en bra idé vad man än ska göra på ett hus där man inte når från marken. Byta fönster på andra våningen? Ja, det är att rekommendera att ha en ställning till hands. För att inte tala om när man ska måla om huset. Visst vill man att gavelspetsen också ska få samma färg, men ingen är villig att riskera livet på stege så högt upp.

Rätt monterad ställning - viktigt för säkerheten

Det är viktigt att byggnadsställningen är monterad korrekt - det är en säkerhetsfråga. Felaktigt monterade ställningar kan leda till otäcka olyckor. De ställningar man hyr av en firma monteras upp av utbildad personal där man behöver dem. De ser också till att ställningen är rätt dimensionerad för det projekt och den byggnad den ska användas till. Det är en trygghet att veta att det är en stabil konstruktion som man har under sig när man är på höga höjder.

Välja rätt tak till sitt hus

16 sep 2020

Hur går man tillväga om man ska lägga ett nytt tak på huset? Vilka takbeläggningar kan man välja bland och har det med själva taket att göra? Här kommer tips om hur man lägger nytt tak på huset.

Om man ska bygga nytt hus eller renovera taket så är det några saker man bör tänka igenom ordentligt. Först och främst ska man se över vilka takbeläggningar man kan välja med tanke på den taklutning man har. Det finns massor av olika varianter på takbeläggningar men de flesta kräver också rätt lutning. Vissa takbeläggningar behöver ha en ganska skarp lutning för att vattnet ska rinna av. Och andra behöver en mindre lutning för att kunna bli av med regnvattnet från taket. Vind och snömängd spelar också in på valet av takbeläggning. Men vad man ska välja kan man ofta läsa sig till på hemsidan för respektive tillverkare av tak. Eller så kan man få tips och råd om man väljer att anlita exempelvis en takläggare i Stockholm för arbetet. Det går även att få en hel del idéer om man tar en sväng runt i området där man bor.

En stil som passar

Man bör även tänka på vilken typ av hus som taket ska ligga på. Och var i landet som huset finns placerat. I vissa landsdelar är det mer populärt med en speciell takbeläggning. Det i söder så populära halmtaket, eller vasstaket, ser man mycket sällan på hus som finns norr om huvudstaden. Och oftast inte ens så långt upp. Längst i söder finns även en annan typ av takbeklädnad som kallas för skånskt papptak. En beklädnad som består av takpapp där man lodrätt satt lister som också får en beklädnad av takpapp. Gärna också en sort som glänser lite. Men vad man än väljer så är det viktigt att det stämmer överens med stilen på huset som taket ska vara på.

Laga eller lägga nytt

Ska man lappa och laga eller ska man lägga nytt tak? Det är en fråga som har många valmöjligheter. Om taket är så pass dåligt att det börjat läcka in på ett flertal ställen så kan det vara lika bra att byta hela taket. Detsamma gäller om undertaket är ansatt av mögel eller börjat murkna. Men om undertaket är torrt och det bara rör sig om en estetisk anledning så är det annorlunda. Då räcker det med att endast laga det skadade partiet. Läs mer om takläggare på denna hemsida: https://www.stockholmtakläggare.se

Gör morgonrutinen till en dröm

26 aug 2020

Har ditt badrum sett sina bästa dagar? Är det dags att förnya, förbättra och få en högre livskvalitet? Byggregler för våtrum förnyas i princip varje år för att undvika vattenskador och olyckor.

Tänk på hur du varje morgon vaknar, sträcker på dig och kliver upp ur sängen. Troligen rör du dig sedan mot badrummet för de första stegen i morgonrutinen. Blir du lycklig av att kliva in i just ditt badrum? Blir du stolt eller får du kanske ångest? Efter morgonkaffe och frukost återvänder du för att borsta tänder, fixa frisyr och klä på dig. Hur skulle morgonrutinen förändras om du valde att unna dig en komplett badrumsrenovering? Tänk dig hur du vaknar och kliver in i badrummet och känner hur ett leende sprider sig i hela ansiktet. Ett leende som fortplantar sig i hela kroppen och sätter stämningen för hela dagen. Ett leende som gör dig till en glädjespridare som både kunder och andra dras till och hjälper dig göra succé.

Kontrasten fattar beslutet

Känn på känslan av detta leende som sprider sig och gör att hela dagen blir lyckad. I kontrast mot en morgon som börjar med ångest över att saker inte fungerar som de ska i badrummet. Att det stinker avlopp och att kranen står och rinner. Den irritation och stress som uppstår hänger också med dig under resten av dagen. Se hur kontrasten av dessa båda kan hjälpa dig att fatta beslutet om att investera i en badrumsrenovering. Hela ditt liv kan faktisk förbättras genom att du börjar varje dag med ett leende istället för med ångest. Har du tänkt så tidigare? Hur skulle du vilja att dina morgon startade?

Drömmarnas badrum för dig

Hur skulle drömmarnas badrum se ut för dig? Är det som hos Kalle Anka på julafton då han ligger och sover i husvagnen och blir inknuffad till badkaret? Troligtvis inte. Men efter att ha vaknat i din sköna säng och krupit in i morgonrocken tassar du in till ett vackert badrum med mysig belysning från spotlights. Golvet är lagomt varmt tack vare den golvvärme som ligger under ditt vackra klinker. Du har valt ett mjukt sandstensfärgat klinker som blir som en skön sandstrand att kliva in på. Under badrumsrenoveringen unnade du dig enbart det bästa, och därför blir du så stolt, nöjd och lycklig varje morgon när du vaknar. Efter en skön dusch med massagemunstycket och ångor av frisk och uppiggande eucalyptus.

← Äldre inlägg