logo-image

Blogg

RSS

Brunnsborrning Stockholm - välj rätt företag

11 maj 2022

Oavsett om det handlar om brunnsborrning i syfte att skapa dricksvatten till sin bostad/sommarstuga eller om det handlar om brunnsborrning i Stockholm för att förse bostaden med energi från bergvärme så finns det saker att tänka på.

Gällande dricksvatten så är det långt ifrån en självklarhet att sådant finns via det kommunala nätet. Det krävs en brunnsborrning för att man ska få detta inkopplat till huset om så är fallet. Normalt så gäller detta för fritidshus och sommarstugor, men i takt med att Stockholm expanderar så ser man även att vanliga villor i samband med uppresande behöver en brunnsborrning utförd.

Förr kunde man gräva efter vatten, men numera så har grundvattennivån sjunkit och det gör att en brunnsborrning är nödvändig för att man ska kunna få friskt, rent vatten i sina kranar. Att frågan är viktig är en självklarhet sett till att vatten är en sak vi behöver för att överleva.

Kontrollera företagen inom brunnsborrning i Stockholm

Brunnsborrning är ett komplext projekt och om du står inför detta så är rådet att du tar dig tid att undersöka vilka företag i Stockholm som finns - och hur kvaliteten på deras jobb ser ut.

Viktigt gällande det senare är att du tar in offerter så att du har något att jämföra. Steg två är att du kontrollerar de olika företagen lite mer ingående - finns det certifikat, hur länge har man varit verksamma, har man några anmärkningar hos Kronofogden eller ARN? - och att du tar dig tid att ringa referenser. Var har man tidigare utfört en brunnsborrning i Stockholm - och hur nöjda är de kunderna?

Vänd på stenarna som finns och se till att du har så mycket kött på benen som möjligt. En sak att kolla upp gäller även exempelvis maskinerna. Om maskinparken är uppdaterad och modern så innebär det både ett effektivt och bättre arbete med din brunnsborrning. Kolla upp detta!

Brunnsborrning för bergvärme - totalentreprenad är en bra lösning

Bergvärme är populärt idag och primärt av två skäl: det innebär grön energi som minskar de egna avtrycken på klimat och miljö och det sparar pengar. Det senare innebär att du kan minska kostnaderna för uppvärmning med närmare 80%.

Bergvärme är emellertid en dyr historia sett till installationen. Det handlar om att borra efter energibrunnen, det handlar om att köpa en värmepump och det handlar om att få denna installerad. Det dyraste av dessa moment är just brunnsborrning. Ju djupare man tvingas borra - desto högre blir kostnaden. För att undvika för höga kostnader så kan en geoteknisk undersökning utföras innan. Blir det för dyrt så finns andra alternativ för uppvärmning.

Men, om bergvärme är ett gångbart alternativ sett till undersökningen så är det definitivt en väldigt bra lösning. Rådet här är att du anlitar samma firma för alla tre moment: brunnsborrning i Stockholm och installation av din värmepump du köpt in - och som företaget rekommenderat. Totalentreprenad ger alltid mer säkerhet och i så pass stor fråga som bergvärme så är trygghet och säkerhet väldigt viktiga faktorer. Därför rekommenderas den lösningen.

Här finns hållbara målare i Uppsala

11 maj 2022

Hållbara målare i Uppsala utför kvalitativa måleriarbeten sedan flera år. Behöver ni hjälp med måleri hemma eller på jobbet, finns duktiga målare som fixar det.

Kanske har det blivit dags att fixa den där fondväggen i vardagsrummet som ni har pratat om, eller kanske är det på tiden att måla om fasaden på attefallshuset i vår. Ibland behöver man få det lite fixat hemma. Det kan vara med färg eller tapet, det spelar inte så stor roll. Det viktigaste är att det blir snyggt och att man blir riktigt nöjd. Då behöver man ta hjälp av hållbart måleri i Uppsala. Där hittar du lätt skickliga yrkespersoner som kan både färg och tapet. De har även lång erfarenhet inom branschen. Din målare i Uppsala sätter stort värde på kundnöjdhet och gör gärna det lilla extra för att du ska bli nöjd med slutresultatet.

Målare som utför gediget arbete

Det är långt ifrån bara privatpersoner som kan få hjälp av målare i Uppsala. Givetvis kan man som företag eller bostadsrättsförening och få hjälp med lite av varje. Vet ni med er att några av husen i föreningen skulle må bra av lite omvårdnad färgmässigt, så utför målerifirman arbeten både invändigt och utvändigt. Med erfarna målare kan man känna sig trygg med att arbetet blir väl utfört och lämnar ett resultat som håller länge. Kolla gärna på vad firman har hjälpt till med tidigare och du ser snart att det finns både bredd och kompetens i företaget.

Låt en snickare i Göteborg göra jobbet

10 maj 2022

Har ni planer på att renovera ert hus det här året? Då ska ni anlita en kunnig snickare till hjälp. I Göteborg med omnejd finns det gott om duktiga sådana.

Ert hus har inte alltid varit i så fint skick som det är nu. När ni köpte huset fanns det egentligen inga som helst möjligheter att bo där. Ni har fått renovera och göra om det mesta med huset. Men detta är nu ett par årtionden sedan och det är nog dags för lite förändringar igen.

Med tanke på allt jobb ni har lagt ned på ert hus så känner ni inte riktigt för att börja renovera igen. Ni ska istället ta hjälp av någon annan som får göra jobbet åt er. Ni behöver bara bestämma er för vad ni vill ha gjort innan ni kontaktar en snickare i Göteborg.

Offerter från olika snickare

Ni ringer första bästa snickare ni hittar och ber honom komma för att diskutera vad som behöver göras. Han har själv några idéer kring det som ni vill göra och ni tycker det låter som en bra idé. Sedan får ni en offert på vad hela kalaset kommer att gå på och får då ta ställning till det.

Ni ringer ett par olika firmor till och ber om kostnadsförslag, men inser snart att den första snickaren har bäst pris. Ett par veckor senare dyker han upp med resten av sina kollegor och påbörjar renoveringen. Det kommer bli så bra när det är klart.

Moderna och exakta mättekniker i Västerås

3 maj 2022

Slagruta och ögonmått kan ha varit effektiva hjälpmedel när man byggde och anlade vägar förr i tiden, men nu finns det mer avancerade mättekniker i Västerås.

Det är mycket som behöver stämma när man ska anlägga en väg eller bygga ett hus. Den faktiska placeringen måste stämma med kartor och bygglov både när det gäller area- och höjdberäkningar. För att vara säker på att arbetet blir riktigt utfört brukar man därför anlita en mättekniker.

När man ska starta ett byggprojekt krävs det ofta att man gör det som kallas en utsättning. Utsättning innebär att man med hjälp av en mättekniker sätter markeringar i marken som referenspunkter för mätning. Företag som arbetar med utsättning finns oftast på plats innan, under och efter byggprocessen satts igång. En mättekniker har olika instrument till sitt förfogande och kan utföra utsättning, areamätning, 3D-scanning och lägeskontroller.

En mättekniker behövs vid både små och stora byggprojekt

Det är mycket viktigt att en byggnad hamnar på rätt plats och det brukar stå i bygglovsbeslutet om det krävs utsättning innan byggandet påbörjas. Skulle en byggnad hamna fel i plan- eller höjdläge kan du bli skadeståndsskyldig eller i värsta fall skyldig att återställa det som byggts. Det kan vara grannar som klagar eller att det uppstått någon annan olägenhet när byggnaden inte placerats enligt bygglovsritningen.

Om du ska bygga en större huvudbyggnad eller tillbyggnad, ett garage eller komplementbyggnad bör du anlita en mättekniker i Västerås med modern mätutrustning till din hjälp. Utsättning kan också behövas om du ska ansluta till en kommunal VA-anläggning. Läs mer om mättekniker på denna sida: mätteknikervästerås.se

 

 

Utför en golvslipning i Göteborg för ett nytt golv

30 apr 2022

Golvet slits med tiden. Det får utstå tryck från både möbler och människor. På många golv i Göteborgs bostäder kan man göra en golvslipning för en ny fin yta.

Med tiden blir golvet ganska slitet. Det är naturligt med tanke på att man dagligen utsätter det för olika tryck. Man ser ofta de ställen som soffan eller bordet står på, då möblerna lyckas lämna ifrån sig ett märke på golvet. När det blir för mycket, kan det vara dags att utföra en golvslipning.

Många väljer att köpa nya saker lite för snabbt. Ibland räcker det med att man exempelvis bara utför en golvslipning. Det blir betydligt billigare än att köpa ett helt nytt golv. Dessutom sparar det även på miljön att återanvända sig av det man redan har. En golvslipning kan göras på många golv.

Proffsen kontrollerar om de kan utföra en golvslipning hos dig

Vet du inte riktigt om det går att utföra en golvslipning på ditt golv? De som utför slipningen kontrollerar alltid ifall det går att göra på just det golvet. Vad som avgör om det går att utföra arbetet är dels vilket golv det är, men även hur tjockt det är. Allt det får du hjälp med när du ska utföra en golvslipning i Göteborg.

När golvet är slipat kommer det få en ny och fin yta. Du behandlar det med den färg du önskar och kommer ha ett skinande golv. Det lönar sig för både plånboken och miljön.

Hantverkare i Stockholm är goda problemlösare

29 apr 2022

Att hitta rätt hantverkare i Stockholm kan vara knivigt. Se till att välja en med bred kompetens och problemlösningsförmåga. Och gärna återkommande kunder.

Du som letar efter en hantverkare i Stockholm bör välja en med bred kompetens. Hantverkaren behöver klara av alla små problem som kan uppstå under arbetets gång. Inte bara jobbet som din förfrågan gällde från början. När det ska till att byggas och renoveras kan nämligen vad som helst hända. Lika bra att din hantverkare då är kunnig nog att ta sig an just vad som helst.

Självklart finns en poäng i att anlita en specialiserad hantverkare till vissa jobb. Men bred kompetens behöver inte betyda att hantverkaren inte också sitter på expertis inom särskilda områden. Det viktiga är bara att hen kan ta klivet utanför sin specialisering och lösa de situationer som kan uppstå runt omkring.

Så hittar du rätt hantverkare

En hantverkare i Stockholm med många års erfarenhet och fina användarrecensioner i bagaget är nästan uteslutande någon som inte bara kan hantverket utan också är en god problemlösare. I en storstad är tiden ofta knapp, och varje timme ett bygge eller en renovering står still kostar pengar. Du som söker hantverkare ska fråga om du kan få referenser från återkommande kunder. Om kunderna kommer tillbaka gång på gång kan du vara säker på att den du anlitar har den flexibilitet som krävs för att ro ett projekt i land utan att behöva ringa in en tredje part så fort ett litet problem utanför hans egentliga arbetsbeskrivning uppstår.

Stora fördelar med en golvslipning i Stockholm

28 apr 2022

I en tid av stor konsumtion som sliter på våra resurser så kan det vara läge att börja ställa om. Istället för att köpa nytt så kan man försöka reparera, förbättra och förfina olika saker och föremål.

Ett golv fungerar som ett utmärkt exempel på detta. Har du ett nött, slitet golv i din bostad i Stockholm så bör du först och främst överväga en golvslipning. En golvslipning ger dig nämligen flera fördelar - utöver att du, genom att avstå från konsumtion, bidrar till en bättre miljö. Här följer några sådana:

  • Billigare. En golvslipning är avsevärt mycket billigare än vad ett nytt golv är. Jobbet tar någon dag och det företag du anlitar för din golvslipning i Stockholm kan du dessutom använda Rot-avdraget för. Det ger dig - förutsatt att de är registrerade för F-skatt - en rabatt på 30% av den totala arbetskostnaden.
  • Bättre resultat. Ett äldre golv har en patina och en egen personlighet. Den ska du bevara. Ett nytt golv kommer att behöva tid för att växa klart och utveckla egna särdrag. Genom att slipa bort det fula, översta lagret så framträder åter skönheten som ditt gamla golv har. Att du sedan har stora valmöjligheter vad gäller ytbehandling gör att du också kan påverka vilket estetiskt uttryck ditt golv ska ha.
  • Dammfritt. Många oroar sig för slipdammet som uppkommer i samband med en golvslipning. Det behöver man inte göra längre. Idag erbjuder många företag en dammfri golvslipning. Nya maskiner suger direkt upp dammet och det innebär att ditt jobb efteråt blir betydligt enklare. Det är bara rummet där golvet ska slipas som behöver täckas.

Målare i Stockholm gör bostaden till en pärla

24 apr 2022

När man flyttar in i en ny bostad vill man gärna göra den till sin. En erfaren målare i Stockholm kan fixa snygga väggar i bostaden med tapeter och färger.

Det är inte alla som har ork eller råd att bygga en ny bostad. Även om man inte uttrycker sig som att man köpt ett begagnat hus så är det ju det man gör. Alla pinaler och andra prylar man har tar man och flyttar in i det som var någon annans hem tidigare. Att flytta in i någon annans hem är också att acceptera det som är på väggarna tills man själv får tummen ur att göra något åt det.

Två vuxna utan barn som köper en bostad som en barnfamilj bott i kanske får rum med Bamsetapet på väggarna. En femåring hade kanske blivit helt lyrisk, men med bara vuxna kanske man vill ha en annan tapet. En barnfamilj skulle gärna se mönster och färg mer än stockholmsvita väggar i sin nya bostad.

Målare gör jobbet på beställning

Att anlita en målare i Stockholm som gör jobbet innebär att det faktiskt blir gjort också. Annars är det lätt hänt att man flyttar in i sin nya bostad med tanken på att det kan vi göra senare. Det där ”senare” tenderar att rinna ut i sanden på sikt. Man behöver flytta möbler, det tar tid, livspusslet tar sin tid och så vidare. Bokar man en målare vet man både att jobbet blir gjort och när det blir gjort.

Golvläggare i Uppsala förnyar ditt hem

22 apr 2022

Det enda du behöver göra är att bestämma hur ditt nya golv ska se ut. Därpå gör en golvläggare i Uppsala hela jobbet åt dig, och sedan kan du bara möblera.

Att skaffa något nytt i hemmet brukar ge stora glädjekänslor. Det luktar gott och nytt, oavsett om det är badrummet eller rumsgolvet som renoveras. Eftersom det finns skickliga golvläggare i Uppsala behöver du inte bekymra dig om detaljerna. Det är det andra som fixar, och de har mångårig vana, så jobbet går lätt och effektivt. Du behöver bara välja material och färg.

Expertråd från golvläggare

Är du tveksam om vilken typ av golv som är bäst för dig, ställer golvläggaren gärna upp med tips på materialval och skötselråd. Det finns nya golv som ser ut som äkta trä men som är gjorda av ett hårt och reptåligt material. Du kan välja utseende på ett sådant golv, och bestämma dig för ek, ask eller något annat. Sedan får du också den ytfinish du vill ha. Det kan vara laserat eller lackat, matt eller blankt.

Varje år säljs det massor av nya golv, och golvläggaren är expert inom området, och kan alla yrkesknepen. Alla hantverkare är specialister inom sitt område, och om du själv försöker göra golvläggning i Uppsala blir det en betydligt jobbigare process. I slutändan är det många som får ringa till en hantverkare ändå, och då kostar det mer pengar att rätta till det som blivit fel. Är du otålig och vill ha allt fixat nu, ring golvläggaren.

Det lönar sig att anlita en elektriker i Täby

11 apr 2022

Vid elinstallationer så ställs det höga krav på säkerhet. Som lekman får du inte göra många åtgärder själv. Det är en god idé att anlita en elektriker i Täby.

Det finns många saker som är viktiga för oss, som till exempel mat, vatten och sömn. Någonting annat som kan räknas in som grundläggande behov är el. I alla miljöer så använder vi el och du vet säkert själv hur viktig elen är för dig. När det gäller elinstallationer är det viktigt att allt utförs på rätt sätt. I de flesta fall så behöver arbetet utföras av en certifierad elektriker för att ditt försäkringsbolag ska godkänna dina elinstallationer. Ingen i Täby eller någon annan stans runt om i världen vill ha farlig el i sitt hem eller på arbetsplatsen.

En elektriker säkerställer att allt blir rätt från början

Det är många som ger sig på att byta eluttag eller strömbrytare på egen hand. Det kan du göra om du är väldigt försiktig och känner dig säker på att utföra arbetet korrekt. Om du är det minsta osäker bör du istället anlita en elinstallationsfirma som tar sig an både små och stora eljobb. Om du låter en behörig elektriker utföra arbetet kan du känna dig trygg med att allt blir korrekt utfört. El är farligt att handskas med och det sker tyvärr en hel del olyckor på grund av felaktig elinstallation. För att undvika personskador eller ett nedbrunnet hus så kan du anlita en certifierad elektriker.

En målare på Kungsholmen kan göra ditt vardagsrum mindre vardagligt

6 apr 2022

Vardagsrummet bör var skönt och avkopplande och därför egentligen inte 'vardagligt'. Låt en målare på Kungsholmen skapa den där sköna atmosfären du behöver.

Vardagsrummet är ett rum som egentligen bör vara allt annat än vardagligt. Här ska du kunna slappna av efter en hård dag på jobbet eller på andra sätt koppla av. “Vardagligt” säger egentligen väldigt lite om ett rums karaktär. I stället bör du fundera på vad det är som får dig att bli avslappnad och se hur du kan få in det i ditt vardagsrum.

Olika människor blir lugn av olika saker. Det finns de som behöver klassisk musik för att bli lugna. Andra behöver adrenalin-chocka systemet med heavy metal för att sedan kunna slappna av. Det samma gäller för hur man inreder ett avkopplande rum. Det är inte alls självklart.

Färgens betydelse för vårt mående och hur en målare kan hjälpa till

En målare på Kungsholmen kan färger. Det är dennes arbete. De kan lyssna på dina behov och komma med förslag på hur du ska uppnå den känsla i ett rum du önskar. De kan omsätta det du inte helt kan uttrycka du vill ha - till att bli det du vill ha. Det är deras jobb.

En målare på Kungsholmen känner också till hur olika färger påverkar ens mående. Ljusgult, ljusblått, lila och gräddvitt är färger som lugnar ner, medan rött och olika starka nyanser av andra färger kan få adrenalinet att pulsera. Många gånger handlar det om att hitta balansen mellan olika färger. Kontakta en målerifirma här: www.målarekungsholmen.nu

En målare i Solna kan fixa den där salen som ni inte visste ni ville ha

5 apr 2022

En sal är ett större rum där man umgås. Har ni en sådan hemma? Vill ni ha det? Ibland handlar det bara om färg. Anlita en målare i Solna för det där extra.

Om ni har ett rum i ert hus som ni kallar “salen” då har ni ett både gammalt och stort hus. Salen kan väl jämföras med nutidens vardagsrum – fast större. Om ni har en sal kan det bli ett ypperligt ställe att ha större fester och tillställningar i. Men det kanske behöver fixas till.

Om ni anlitar en eller flera målare vet ni att arbetet med att fixa till rummet blir ordentligt gjort. Det blir snyggt och med rätt färger. Vilka färger man väljer påverkar väldigt mycket känslan i rummet. Så innan ni bokar er målare ska ni fundera på vilken känsla ni vill ha i er sal.

En målare vet hur man målar för feststämning

Är det fester ni vill ha i salen, är det färger för feststämning ni eftersöker. Anlitar ni en målerfirma i Solna kan de komma med tips och råd om vilka färger som kan fungera. Starkt rött och gult kan ju kännas festligt. Men passar det i just er sal?

Det kan finnas olika toner och nyanser som lyfter just ert rum. Något som en målare i Solna har koll på. De kan också komma med förslag kring dekorativa mönster, bårder och liknande som sätter den där extra pricken över er sals i.

En målare i Bromma går inte av för hackor

28 mar 2022

Funderat på att utbilda dig inom måleri? Skulle du vilja jobba som målare i Bromma? Då är det bara att sätt fart. Duktiga hantverkare behövs ju alltid.

Att vara målare i Bromma är populärt. Känner du att måla är det du mest av allt skulle vilja göra så finns det flera vägar att gå. Du kan ju börja med att gå till en målerifirma i Bromma och fråga om de tar emot lärlingar. Om de gör det så kan du börja direkt där. Kanske vill de att du först går en grundläggande utbildning. Det kan man få på komvux eller om du är ung kan du gå en utbildning till målare på gymnasienivå. Det finns speciella yrkesskolor som ser till att du lär dig det du behöver.

En målare lär sig saker genom praktik efter utbildning

Efter genomgången utbildning är det oftast krav på att du ska gå som lärling på ett bygge. Det gäller i de flesta hantverksyrken. Då lär du dig rent praktiskt hur allt går tillväga vid ett bygge eller annat målerijobb. Att jobba på en målerifirma i Bromma kan vara ett bra alternativ till att driva eget. Då går du till jobbet och utför de åtagande som firman har. Ska du driva eget måste du först skaffa dig dina egna jobb innan du kan sätta igång och måla. Det passar en del men inte alla. Oavsett om du vill driva eget eller jobba på en större firma handlar det om att sköta sitt jobb bra.

Laga betonggolv på ett enkelt sätt

23 mar 2022

Även om betong är ett mycket stabilt material så kan det bildas sprickor som måste lagas. Ett effektivt och säkert sätt att laga betonggolv är att försegla sprickorna genom injektering.

Många byggnader vilar på en stabil betongkonstruktion under mark. Genom vattentryck underifrån kan det ändå uppstå sprickbildningar och sättningar i konstruktion som måste åtgärdas. Otäta fogar, skarvar och sprickor i betongen kan göra att vatten tränger in. Vattnet kan i sin tur leda till rost- eller fuktskador på byggnadens fundament som då inte längre tål den belastning som den var beräknad att hålla för.

Av säkerhetsskäl inspekteras alla byggnadskonstruktioner regelbundet för att man ska se om det uppstått skador. En skadad betonggrund som inte håller för belastningen kan orsaka att hela hus rasar samman.

Man kan enkelt laga betonggolv genom injektering

Injektering innebär att man sprutar in flytande polyuretan eller epoxi i betongens sprickor för att täta och försegla. Detta gör att vatten inte längre kan söka sig in och underminera betong och armering. Metoden med injektering används också för att täta sprickor i berg.

När man vill täta en spricka och laga betonggolv så att vattnet inte kommer in och orsakar frostsprängning eller rost använder man polyuretan. Medlet reagerar och sväller vid kontakt med fukt och täpper på det sättet igen sprickor.

Det finns också sprickor i betongkonstruktioner som kan limmas igen för att de ska återfå sin stabilitet. I de fall man behöver limma ihop betongen använder man epoxiplast som är ett godkänt material för injektering i exempelvis broar i Sverige.

Epoxigolv när kraven på golv är höga

13 mar 2022

Det kan tyckas att ett cementgolv är tillräckligt för att klara hög belastning. Sanningen är att det inte alltid räcker. Är man osäker kan man kontakta företag som lägger epoxigolv.

Andreas stod och såg ut över byggarbetsplatsen. Tänka sig, hans varuhus. Här skulle säljas både mat och annat till en bra peng. Bygget skred framåt och det var några saker han måste besluta om. Det gällde bland annat golvet.

Golv var ett område som han själv inte hade koll på så han hade bokat in ett möte med en av projektledarna vid byggföretaget han hyrt in.

Epoxigolv ingen tokig idé

När de hade en varsin kopp kaffe framför sig började projektledaren förklara varför ett målat betonggolv inte räckte. Det hade inget att göra med att det inte passade i hans annars rustika butik. Men en hel del kunder skulle gå där varje dag med sina kundvagnar. Ett epoxigolv skulle ge golvet en betydligt starkare yta och göra de slitstarkt.

Men det viktigaste av allt var att butiken skulle sälja mat och behövde vara ren och snygg. Epoxigolvet gav en slät och blank yta. Det innebar att det var väldigt lättstädat. A och O i en matvarubutik.

Efter att ha förklarat berättade projektledaren att de samarbetade med ett företag som var leverantör av epoxigolv. Ville Andreas kunde han ordna ett möte. Andreas försäkrade att det inte behövdes, men däremot ville han ha en offert på jobbet för att se om det passade in i den budget han gjort för hela bygget.

← Äldre inlägg