logo-image

Vill du slipa om ditt trägolv?

Funderar du på att slipa om ditt golv? Det gör du helt rätt i. Gamla trägolv blir som nya med rätt sorts golvslipning. Tyvärr krävs det stora maskiner för att slipa ett helt golv. Slipar man det för hand kan det ta minst en veckas heltids arbete och efter det kan du ha förslitningsskador i dina händer och armar.

Om du inte delar upp arbetet så att du hinner vila dig emellan. Då kan arbetet ta cirka en månad, ifall du gör lite varje, eller varannan dag. Låter du ett företag som har rätt sorts maskiner slipa golvet åt dig, tar det endast mellan en och två timmar så är det slipat. Efter ytterligare några timmar, har du fått en efterbehandling av golvet så att det håller längre och har fått en fin yta.

En professionell slipar golvet på några timmar

Allt som allt tar då arbetet en hel arbetsdag, så har du ett riktigt fint trägolv. Fattas det en bit i trägolvet, är det bäst att ersätta biten som fattas, eller ersätta en trasig bit av trägolvet. På så sätt stoppar man smutsen från att tränga in i golvet. Det kan dessutom vara bra att slipa listerna och socklarna, så kan man ytbehandla det i samma nyans som resten av golvet.

När det kommer till ytbehandlingen av trägolv, är det bäst att överlåta det arbetet åt en professionell golvslipare. De har expertisen och kunskapen om vilka träslag som behöver de olika behandlingarna, lack, olja eller hårdvax. Tänk på att man också kan få dessa behandlingar med den färgnyans som man önskar. Vill du ha ett ljusare golv kan du då välja en ljusare nyans i lacken eller i vaxet. Olja, däremot är mörk till färgen och svår att göra ljusare, däremot kan du välja någon annan mörk färg till oljan, såsom mörkrött, mörkblått, mörkbrunt eller mörkgrått. Skillnaden blir inte så stor, men vill du ha mer färg i oljan kan man välja det.

Välj det miljövänliga och slipa golvet

Väljer du att slipa golvet i stället för att köpa nytt, riva ut och lägga det nya golvet, väljer du att agera miljövänligt. Varför fortsätta köpa-slita-slänga? Det gynnar alla att vi alla blir mer miljövänliga. Det kräver nästan ingen energiresurs för att slipa golv jämfört med att tillverka ett helt nytt golv.

Tycker du det är svårt att hitta en golvslipare av trägolv? Bor du i Göteborg har du fler än 10-tal företag som erbjuder golvslipning. Tycker du det är svårtytt hitta dem kan du alltid googla golvslipning Göteborg. Då får du flera förslag på företag som arbetar med golvslipning i den staden. Självklart skriver du den ort där du bor, om du inte bor i Göteborg.

27 Mar 2018