logo-image

Viktigt att tänka på då man ska renovera sin lägenhet i Stockholm

Funderar ni på att renovera er lägenhet i Stockholm? Tänka då på att vissa moment kan behöva särskilda hantverkare som är certifierade. Detta är vad som gäller.

Har det blivit dags att renovera lägenheten i Stockholm? Tänk då på att det finns särskilda byggnormer som man måste följa och att även försäkringsbolaget ställer vissa krav. För att hemförsäkringen ska gälla vid fuktskador i badrummet måste renoveringen ha utförts av våtrumscertifierade hantverkare. Det samma gäller den elektriker som man anlitar till badrummet.

Anlitar man en obehörig elektriker vid en renovering och det blir fel, kan man inte få någon ersättning om det skulle börja brinna på grund av detta. När man anlitar hantverkare för en lägenhetsrenovering måste man som beställare själv kontrollera att de som utför jobbet har rätt utbildning och är behöriga.

Ska man renovera en lägenhet i Stockholm måste man planera noga innan

Ska man renovera lägenhet i Stockholm kan det vara bra att rita en enkel skiss över bostaden med de förändringar man tänker sig att göra. Skissen underrättar sedan kommunikationen med byggfirman och hantverkarna. Tillsammans brukar man gå igenom lägenhetens alla rum och vad som ska göras.

Det kan tänkas att hantverkarna kommer med förslag på förändringar och smarta lösningar som man själv inte har tänkt på. Därefter får man en kostnadsfri offert som man måste ta ställning till. Då en lägenhetsrenovering kan kosta en hel del beroende på vad man ska göra, kan det vara bra att ta in kostnadsförslag från mer än ett företag.

14 Aug 2022