logo-image

Varför du ska ta hjälp vid din köksrenovering

Det finns en gemensam nämnare i många av de misstag som sker vid olika renoveringar. Denna gemensamma nämnare är att det är en privatperson som genomfört renoveringen i fråga och att denne A) har överskattat sin egen förmåga B) har underskattat projektets svårighetsgrad och C) har räknat fel på tiden. Dessa tre punkter ger i slutändan väldigt dåliga jobb och det gäller oavsett om det handlar om att måla om, genomföra en köksrenovering eller byta kakel i exempelvis badrummet. Att ha självförtroende är bra – men då det närmar sig hybris så är det sällan lyckat.

Gränsen mellan självförtroende och hybris är sällan så tunn som då det kommer till olika renoveringsprojekt; något som många tyvärr vackert fått erfara. Om vi bryter ner detta påstående i mindre punkter och säger att du bor i Stockholm och har tröttnat totalt på hur ditt kök ser ut. Du vill alltså genomföra en köksrenovering och du tänker dig att du ska göra denna själv – du väljer bort den professionella hjälpen som finns.

En köksrenovering, tänker du – det är väl bara att snickra, måla, kakla och det tar väl vare sig lång tid eller är speciellt svårt? Vi förklarar nedan varför du borde överväga professionell hjälp vid denna köksrenovering i Stockholm:

  • Du har inte tid: Jobbar du heltid så kommer din köksrenovering endast att ske på kvällar och helger. Ärligt talat: hur mycket energi har du efter en dag på jobbet? Är du verkligen upplagd för att sätta igång att jobba direkt – och dessutom ganska tungt? Helgerna – ja, där har du förvisso tid över; men vill du inte fokusera på annat då? Ska du renovera i köket så kan du deinitivt säga nej till golfrundan, til biobesöket och till den där utekvällen.
  • Du saknar kunskapen. Ett problem som finns idag är att allting går att hitta. Du kan genom att söka lite på internet få tips om hur du sätter kakel, slipar golv eller bygger stommar till köksskåpen. Innebär detta per automatik att du klarar det? I vissa fall ja – i de flesta fall: nej. Teoretisk kunskap skiljer sig betänkligt från praktiskt sådan.
  • Du har inte råd. Vadå, det blir väl billigare att genomföra en köksrenovering på egen hand än att anlita en firma i Stockholm? Ja, om du gör allting rätt – något som det är mindre troligt att du gör. Du kommer att få riva ut kakel, du kommer att få börja om, du kommer att mäta fel och så vidare. Troligt är att kostnaderna skenar iväg enligt devisen om många bäckar små...
  • Du blir missnöjd. Även om du slutför din köksrenovering så kommer det finnas dela som du inte är nöjd med. Risken är att dessa blir så störande att du tvingas ta hjälp för att komma till rätta med dem – något som kommer att kosta dig pengar.
27 Oct 2017