logo-image

Välj rätt material till taket

Ska du bygga nytt tak? Du kanske står inför valet av byggmaterial till taket? Det kan vara svårt att välja mellan ganska likartade material som passar till tak. Tegel är bland det mest traditionella när det kommer till tak på svenska hus. Av tradition bygger vi tak med tegelpannor, men för enkelhetens skull kan man även välja andra material som är minst lika hållbara som tegelpannorna. Det finns numera betong som ser ut som tegelpannor och som är minst lika hållbara. Vi är helt enkelt bara inte vana vid att bygga tak med betong. Betong är precis som tegel ett material som inte slits ut, om det inte utsätts för yttre våld. Betongen, liksom teglet kan du enkelt måla om, och förlänger på så sätt hållbarheten.

Många funkishus har papptak

De hus som ahr papptak idag, kan gott och väl byta ut taket mot plåt och ändå behålla det stiliga taket. Byter du ut ditt papptak mot ett i plåt, ser du till att bygga ett tak som håller i minst 50-60 år. Ser du även till att måla om det regelbundet, förlänger du takets hållbarhet avsevärt. Plåten håller så mycekt bättre, även om papptaken. Du kan i stort få samma utseende på plåttaket som du har på papptaket. Att inte bygga tak med plåt är till och med dumt om man jämför hållbarheten och priset som du får ge för plåttaket och hur länge ett sådant plåttak håller. Väljer du att måla om det, i stället för att byta ut hela papptaket efter 20 år, gör dig också till en mer miljövänlig villaägare. Att ständigt riva ut, bygga nytt är inte miljövänligt i längden.

Anlita plåtslagare i Stockholm

För att få en riktigt erfaren plåtslagare till ditt husbygge är det bäst att jämföra de olika plåtslagarna med varandra innan du bestämmer dig. Genom att ringa och be om offert och referenser kan du jämföra dem med varandra. Är det en seriös plåtslagare ser de till att komma ut till dig innan de ger dig en offert, detta för att de ska kunna ge dig en så realistisk offert som möjligt. Det är inte bara priset som avför vem som är bäst, det är minst, om inte viktigare med referenser. Som bekant finns det olika hantverkare, bdåe sådana som tycker att arbetet är viktigt och att kundkontakten är viktig, och så finns det de som inte anser att varken eller är särskilt viktig. Fortsätt läsa mer här om plåtslagare i Stockholm.

9 Feb 2019