logo-image

Välj en chevronparkett

Dags att lägga in ett nytt golv? Med en chevronparkett får du ett golv som har samma visuella djup som en klassiskt fiskbensmönstrad parkett - men du slipper ett golv som redan ligger i många svenska hem.

Med en fiskbensparkett så får du ett snyggt, men långt ifrån unikt, golv. Med en chevronparkett får du ett golv som är långt ifrån lika vanligt - men som har samma förmåga att trollbinda och höja upp övrig inredning och interiör.

En chevronparkett har anor långt tillbaka i tiden och det handlar inte om ett nytt mönster - tvärtom: redan under 1500-talet började golv med detta pilspetsformade mönster läggas in i en mer exklusiva, europeiska hem. Chevron kallas även för franskt fiskben och som namnet kan antyda så handlar det alltså om ett mönster med sitt ursprung i Frankrike.

Fördelar med chevronparkett

Golvet har extremt många fördelar även om man bortser från det rent estetiska och den förmåga det har att direkt hamna i blickfånget. Dels så handlar det om ett golv som är enkelt att städa och sköta om, dels om ett golv - som i och med att de är gjort av ek - går att slipa och har en en lång livslängd. Dels så handlar det också om ett golv som både hållbart och miljövänligt.

I och med att man också kan välja exempelvis rökt ek - där man använder ångan från ammoniak i syfte att skapa ett mörkare trä - så finns också möjligheten att experimentera och skapa något unikt.

Ta hjälp av en golvläggare

Viktigt att tänka på är att det handlar om ett golv som måste läggas in av proffs. Man har inte alls samma marginaler för misslyckande som vid inläggning av andra trägolv. Ett misstag som görs i början kommer att visa sig i slutet - och väl där vara svårt att korrigera. Det innebär att du tjänar på att anlita en golvläggare och använda sig av Rot-avdraget för att få ett prisvärt jobb.

Du ska även vara medveten om att det finns skillnader i kvalitet mellan olika tillverkare och återförsäljare av chevronparkett. En Chevronparkett från Parwood - ett företag som erbjuder hjälp hela vägen från start till mål - ger dig en garanti på ett riktigt kvalitetsgolv som både är snyggt och hållbart.

2 Apr 2023