logo-image

Vad behöver man göra innan man målar?

För att få ett bra resultat krävs det att man gör en del förarbete innan man målar på den nya färgen. Detta beror på vad det är för färg eller tapet innan, samt vilket material du ska måla om.

När man ska göra en målning kan det krävas en del förarbete. Detta har målare koll på, de har stor erfarenhet av vad som kan behöva göras. Många tror att det bara är att måla över det gamla, men riktigt så enkelt är det inte. Beroende på vad man utgår ifrån kan det bli både spackel, slipning och att välja vilken grundfärg man ska ha.

Grundfärgen har också en viktig roll. Beroende på vilken kulör den är och vilken färg som ska dit kan man behöva måla mer än två gånger för att få ett bra resultat. Vill man göra detta själv och tidigare inte har gjort målningar kan man hitta bra instruktioner på internet. Har man möjlighet är det att råda att anlita en målare.

Vad ska man tänka på?

Innan man påbörjar målningen bör man veta vilket material det är som ska målas och vilken typ av färg man ska använda för det. Ytan man ska måla ska vara så torr och så ren som möjligt. Anlitar man en målare bör man även veta hur stor ytan är som ska målas. Rätt verktyg för målningen ska väljas ut, det finns en hel del olika att välja mellan. Hur ytan ska förberedas är beroende på dess nuvarande skick. Läs mer om målare på denna webbsida: målaresolna.nu

16 Jan 2021