logo-image

Vad är ett pooltak egentligen?

Ett pooltak är en anordning som man sätter ovanför sin pool för att förhindra att löv och annat skräp faller ner och smutsar ner. Har man ett pooltak över sin pool så slipper man helt enkelt en massa onödigt arbete i form av rafsande efter skräp, rengöring av filter till poolen och oron över att någon ovälkommen gäst i form av något djur hoppar ner för att ta sig ett dopp. Det snillrika med ett pooltak är konstruktionen som ger möjlighet att öppna taket med hjälp av skenor – detta gör att man slipper stå och vänta på någon automatiskt anordning som tar en evighet att få igång. Vill man bada och simma så vill man göra det på en gång och inte behöva vänta en lång stund – genom att ha ett pooltak så är det alltså bara att med ett enkelt tryck föra väggarna åt sidan och hoppa i. Det finns naturligtvis olika modeller och prisbilder då det handlar om pooltak . Man måste alltså först och främst se över vilken sorts pool man har, vilket pris man är beredd att betala och hur designen på det pooltak man tänkt sig på ett ungefär ska se ut. Det finns pooltak till de flesta modeller av pooler så egentligen handlar det till mångt och mycket om hur en personlig smak ser ut.

Fungerar ett pooltak även under vintern?

Det fina med ett pooltak – utöver de smarta lösningarna rent konstruktionsmässigt – är att de är utmärka även på vinterhalvåret. Med ett pooltak slipper man alltså oroa sig för kvalitet på vatten då det väl blir vår igen och man vill bada. Det klarar dessutom av mängder av snö så man behöver inte oroa sig för att det pooltak man valt ska rasa in – de flesta modeller klarar nämligen ungefär samma tryck som ett vanligt tak. Det krävs alltså väldigt mycket snö för att få ett pooltak att ge vika. Snö, regn och löv – där har vi några av naturens attacker som ett pooltak ger skydd mot.

Finns det några andra fördelar med att montera ett pooltak över sin pool?

En annan – lite bortglömd – aspekt av fördelarna med ett pooltak är sett ur ett rent säkerhetsperspektiv. Har man monterat ett pooltak över sin pool så löper man helt enkelt en mindre risk att någon som befinner sig i närheten av poolen ramlar i. Har man exempelvis en lös hund på gården som springer och jagar något så kan ett pooltak hindra denne från att ramla i och drunkna. Eller ännu värre – om vi tar ett barn som exempel så kan man ju tänka sig konsekvenserna av hur en lek i närheten av din pool kan komma att se ut. Ett litet hopp och en liten sekund av ouppmärksamhet från din sida kan ju få ett väldigt förödande slutresultat som man tvingas leva med resten av livet. Detta kan ett pooltak alltså förhindra och sett ur detta perspektivet så blir ju ett pooltak en väldig investering som gynnar en hel familj.

16 Sep 2017