logo-image

Trapphusrenovering - stora fördelar

Att som BRF eller fastighetsägare göra vissa investeringar är en nödvändighet och detta sett ur flera olika perspektiv. Dels så handlar det om en del av underhållet som i sin tur skapar bättre ekonomiska förutsättningar och en möjlighet att planera sin ekonomi på ett bättre sätt genom att man slipper akuta skador.

Dels så handlar det även om att skapa trivsel för de boende och genom detta också få en bättre grannsämja. Ett ypperligt exempel på det senare handlar om att genomföra en trapphusrenovering och investera i både trivsel, ökad säkerhet, bättre funktionalitet och - givetvis - en förhöjd estetik.

Att genomföra en trapphusrenovering kan vara absolut nödvändigt sett till det dagliga slitage ett trapphus utsätts för. Det handlar om att alla ytskikt blir fulare, det kan handla om att säkerheten äventyras genom att trappräcken och trappsteg blir utnötta och det kan handla om att man också ser att exempelvis el och installationer - som definitivt är en färskvara - inte längre håller måttet.

Välj en nischad, erfaren firma för projektet

En trapphusrenovering kan vara både mer omfattande eller lite mindre sett till projektets storlek. Vissa väljer att måla om och fräscha upp de olika ytskikten: man målar väggar och tak och man slipar exempelvis upp golven. Andra väljer mer heltäckande lösningar där man dels renoverar hela trapphuset och dels också byter ut till exempelvis fastighetsboxar, nya passersystem, säkerhetsdörrar och byter ut all el samt belysning i syfte att spara pengar

Oavsett dock om det handlar om en mindre renovering eller en större sådan så finns en gemensam nämnare och något att tänka på: att välja rätt utförare. Rådet är att ni inför en trapphusrenovering ser till att välja ett specialiserat företag som har kapacitet att erbjuda totalentreprenad och sköta alla detaljer som inkluderas i er trapphusrenovering. Stork Housing är ett exempel på ett företag som nischat sig mot detta område och som erbjuder heltäckande lösningar för sina kunder. Bor ni i Stockholm, Malmö eller Göteborg så kan ni med fördel välja det företaget för er trapphusrenovering.

16 May 2023