logo-image

Trädfällning som ett proffs i Nacka

Vad krävs för att fälla ett träd i Nacka? Även om du anlitar någon så är det viktigt att veta vad du ska tänka på. Och när ska du fundera på att fälla ett träd, eller räcker det att beskära det?

Har du ett träd som du funderar på att fälla? Innan du bokar en trädfällning i Nacka så är det klokt att du tänker igenom några punkter. Du behöver bestämma dig för varför du vill fälla trädet. Och ifall det är en trädfällning som du behöver för att lösa situationen. Eller är det kanske så att det räcker med en enkel beskärning, för att du ska trivas med trädet igen? Det är jobbigt, riskabelt, tungt och besvärligt att fälla ett större träd själv, eller med hjälp, så börja i den änden.

Konsten att fälla ett träd

Om du har bestämt dig för en trädfällning så kommer nästa fråga: vad ska du göra av trädet när det är fällt? Kanske har du en kamin, så att du kan såga upp trädet i lagom stora bitar och göra ved av det. Eller så vill du att det fällda trädet ska forslas bort. De besluten måste du fatta innan du anlitar någon för trädfällning. När ska du då fatta beslutet att göra en beskärning istället för en trädfällning? Det är ifall trädet är friskt, du tycker om trädet i stort och det går att beskära trädet på ett sätt som gör trädet rättvisa. Något att fundera på.

21 Oct 2021