logo-image

Tips och råd om gräsarmering

Vill man inte asfaltera sin uppfart utan istället ha den grön och fin som resten av gräsmattan, så finns det något man kan göra åt detta. Alla håller väl med om att gräs är finare än asfalt?

Istället för att ha en tråkig asfalt lagd över till exempel sin uppfart hemma vid huset, så går det faktiskt att ha gräs istället. Detta går att utföra och ha långsiktigt utan att det blir några spår eller slitningar i gräsmattan på grund av tunga bilar. Om det regnar mycket till exempel så kan en gräsmatta bli uppluckrad av nederbörden och att människor går mycket på platsen i fråga, eller på grund av tungt fordon. Men detta går att lösa! Genom att använda sig av gräsarmering så kan tunga fordon och mycket människor passera på gräsmattan utan att den blir förstörd. Hur går då detta till? Hur fungerar det med gräsarmering?

Enkel montering av gräsarmering

Genom att lägga gräsarmering på sin gräsmatta eller där man vill ha den utplacerad, så håller sig de gröna ytorna hållbara och fina trots stor påfrestning. Dessa armeringar för gräset placeras ut i sektioner, små fyrkanter som man steg för steg lägger där man vill att de ska vara. Vill man att avrinning av vatten från nederbörd ska kunna försvinna undan snabbt och effektivt kan man med fördel lägga ett lager med grus innan man placerar ut sektioner med gräsarmering. På det sättet hinner regnet eller annat vatten rinna undan och det blir inte blött och geggigt.

Miljövänligt material med skydd från UV strålar

Gräsarmering är väldigt populärt att använda sig av vid stall och bondgårdar, där marken belastas ofta av både tunga fordon, människor och djur. För att marken inte ska bli upptrampad så lägger man dit gräsarmering för att skydda marken. Denna typ av gräsarmering är gjord av återvunnen plast, det är de flesta gjorda av faktiskt. På så vis minskar man påverkan på vår miljö och man slipper byta ut den efter några år, den är gjord för att kunna sitta i många många år framöver. Materialet som gräsarmeringen är gjord av är uv tåligt och utformat på så vis att den ska kunna klara en väldigt hög belastning varje dag. För att kunna få behålla sin fina gräsmatta grön och hel, gör man rätt i att använda sig av dessa gräsarmeringar. De tillåter er att köra med bilen, dra kärror eller låta hästar gå där.

23 May 2020