logo-image

Takläggare Dalarna - kan man lägga taket på egen hand?

Alla villaägare kommer någon gång att ställas inför det faktum att taket håller på att gå sönder och att det måste ske ett byte. Där och då ska man också fatta flera beslut där det första handlar om huruvida jobbet ska utföras av en takläggare eller om man ska ge sig i kast med att genomföra takbytet på egen hand.

Vi skulle säga att privatpersoner - i nio fall av tio - tjänar på att anlita en takläggare. Detta oavsett tak och oavsett var i Sverige man bor. En takläggare i Dalarna - exempelvis - ger dig ett säkert jobb till ett förmånligt pris. Förutsatt då givetvis att du hittar rätt takläggare i Dalarna.

Det senare är avgörande. Tyvärr så har just takläggare ett ganska dåligt rykte och dessvärre så är detta långt ifrån oförtjänt. Takläggning är en av de branscher inkluderade i Rot-avdraget som drabbats hårdast av aktörer som fuskar sig igenom sina jobb. Detta i kombination med att många av de nyckelfärdiga hus som sätts ihop dras med problem just vid takkonstruktioner har skapat en skepsis hos gemene man gentemot takläggare i Dalarna - och övriga Sverige.

Så hittar du rätt takläggare i Dalarna

Men, det handlar också om en bransch med en lejonpart av seriösa aktörer: lejonparten av alla takläggare är skickliga, utbildade och kunniga yrkesmän som gör allt för att tvätta bort detta dåliga rykte. Som beställare så kan du, genom några enkla tips, lära dig att skilja agnarna från vetet och få en professionell takläggning i Dalarna utförd - på ett fackmannamässigt sätt och enligt konstens alla regler. För att hitta rätt takläggare i Dalarna så är följande tips värdefulla:

  • Offerter. Ta in så många offerter du kan och skaffa dig genom dessa en bra bild över priset. Det kan skilja flera, flera tusen kronor mellan olika takläggare i Dalarna och rådet är att du väljer bort de dyraste - men även de billigaste. Det senare är svårt, men nödvändigt då ett lågt pris kan vara rent bete.
  • Kolla försäkringar och garantier. Hur lång tids garanti har du på jobbet och vilken försäkring jobbar man under? Tänk även på att säkerställa att företagets anställda är utbildade för takläggning. Yrkesbevis, tack!
  • Referenser. Var har man arbetat tidigare och hur nöjda är dessa kunder? Referenser är viktigare än någonsin inom takläggning. Ring så många tidigare kunder som möjligt och gå gärna långt tillbaka i tiden.
  • Besiktningen. Se alltid till att betala för en extern besiktning efter avslutat jobb. Det är ingen pik mot din takläggare, det handlar om att säkerställa att ditt nya tak är hållbart och säkert.
  • Betala efteråt. Då besiktningen är genomförd så betalar du fakturan. Du ska aldrig betala innan eller under tiden - du betalar när jobbet är färdigställt.
3 Jun 2022