logo-image

Takläggare i Gävle - inspektion av tak

Oavsett vilken typ av tak du har på ditt hus, kan det ha skadats. Om du vill försäkra dig om statusen på ditt tak ska du kontakta en takläggare i Gävle.

Du bor i en äldre villa i Gävle. Höststormarna har inte varit nådiga mot ditt tak. För att inte tala om alla snöoväder som farit fram de senaste åren. Liksom huset är du själv lite äldre och vill inte kliva upp på en stege och balansera på taket för att inspektera söndriga tegelplattor och ruttnande vindskivor.

Du överlåter arbetet med att inspektera ditt tak till en byggfirma som har erkänt skickliga takläggare i Gävle. Det finns ganska många tegelpannor som är skadade. Plåten på dina vindskivor har spikhål där vatten trängt in. Det finns röta i vindskivorna.

Takläggare i Gävle - val av takbeläggning

Efter takläggarens inspektion börjar du inse att taket kanske borde läggas om helt och hållet. Och måste taket nödvändigtvis ha tegelplattor? Det är visserligen en klassisk takbeläggning, men varför inte satsa på något nytt material och modernisera huset? Tegeltak kan ju dessutom vara lite sköra.

Din takläggare i Gävle kommer med två alternativa förslag. Betongplattor är enkla att lägga och blir även billigare än tegelplattor. Det går dessutom att få betongplattor i lite olika färgval. Om underarbetet görs på ett professionellt sätt kommer du att få ett tak med lång livslängd. Ett andra alternativ är plåttak. Sådana tak monteras utan synliga skruvar och du får ett modernt takutförande till konkurrenskraftigt pris och med extremt lång livslängd.

7 Oct 2022