logo-image

Svängande kranar inom olika områden

Kranar som går på en bana eller kranar som går att svänga. Vad ska du välja till ditt företag eller projekt? Här kommer lite information och tips till dig som kan behöva ta hjälp av en svängkran.

Tycker du om att hålla på med din gamla bil? Är du i behov av något som kan lyfta material när du arbetar? Då kan det vara en svängkran som du är ute efter. Det är en kran som finns i olika utföranden, från de som går att rulla omkring på en egen ställning till de som går att fästa på en vägg, i taket eller i ett golv. Men är inte alla kranar svängkranar då? Jo, på ett sätt men inte på ett annat sätt. Svängkranen är en kran som svänger i en begränsad radie runt sitt fäste. Det går att använda den här typen av kran till en mängd olika uppdrag, såväl privat som arbetsmässigt.

Välj en storlek som passar

När du ska välja en svängkran, eller någon annan typ av lyftdon, är det klokt att ta till lite när det gäller kranens kapacitet. Om du maxar lyften varje gång du använder den, är det lätt hänt att du ibland får en för hög vikt som kranen inte orkar med. Vill du att arbetet med kranen ska flyta på obehindrat bör du med andra ord ta till en liten sömsmån, precis som när man syr kläder. Det där lilla extra som gör att du arbetar bättre.

27 Aug 2021