logo-image

Större hus i Stockholm genom tillbyggnad

När familjen växer kan huset behöva en tillbyggnad. I Stockholm är det lätt att hitta en byggfirma som hjälper till med det. Totalentreprenad rekommenderas.

Nelly och hennes man väntade tillökning. Det var tredje barnet som var på gång. Detta hade ju inte direkt varit planerat och huset där de bodde i utkanten av Stockholm var köpt med tanken att de skulle ha två barn, inte tre. Det skulle helt klart bli för litet nu. Ett sovrum till behövdes.

De började därför leta nytt hus. Det blev dock budgivning på alla hus de var intresserade av och priserna drog iväg väldigt mycket. Efter ett tag började de fundera på en alternativ plan. Nämligen att få gjort en tillbyggnad på huset de hade nu. Det hade flera fördelar, bland annat närheten till skolan där barnen gick.

Planering och utförande av tillbyggnad

Nelly kontaktade en firma som kunde utföra tillbyggnad i Stockholm. De var verkligen tillmötesgående och mycket bra att bolla olika alternativ med. De hjälpte till med planeringen, det vill säga med ritningar, design och materialval. Deras princip var totalentreprenad, vilket betydde att de skötte allt i projektet, inklusive alla kontakter med underentreprenörerna.

När byggarna kom och satte igång följde familjen arbetet med stor spänning. Barnen satt klistrade vid fönstret och fascinerades av maskinerna. Visst var det störande att ha ett byggprojekt alldeles inpå knuten men byggarbetarna gjorde sitt bästa för att visa hänsyn. När det var dags för det nya barnet att födas så stod tillbyggnaden klar och huset var redo för den nya medlemmen.

10 Jul 2022