logo-image

Stålstomme - en stabil grund att bygga från

För att försäkra sig om en stabil grundkonstruktion till sitt byggnadsprojekt, ska man alltid börja med en högklassig stålstomme. Här följer lite enkla tips.

När det är dags att konstruera grunden till en ny lokal så finns det få material som kan mäta sig med stål. Det är lätt att förstå varför. Materialet är både lättarbetat och stabilt. Stål är okänsligt för fukt och släpper heller inte ut några gifter. Dessutom går det att återanvända i det oändliga. Ska ni bygga nytt så tänk på att allt börjar med en stålstomme. Därifrån kan ni utveckla ert projekt hur stort ni vill. Det viktiga är bara att vara på det klara vad det är för lokal ni behöver. Är det stålhallar för lagerlokaler som är målet eller handlar det om en ny industrilokal eller kanske en idrottshall?

Bra kommunikation är a och o

När man har klargjort vad det är för lokal man ska bygga är nästa steg att ta kontakt med den leverantör som kan ta fram de volymer man behöver av stålstommar. Försäkra er om när ni kontaktar en verkstad för beställning att de kan uppfylla de krav ni har på beställningsvolymen. Viktigt är att de i sin tur har rätt kontakter med verkstäder och andra stålleverantörer som krävs för att kunna tillgodose era behov. När allt förberedande arbete är gjort blir det dags för själva konstruktionen. Där kan ofta er leverantör vara med som en rådgivare för att bygget ska bli pålitligt och stabilt.

22 Jun 2022