logo-image

Snickare från Bibeln till TV-program

Snickare är ett mycket gammalt yrke som än idag är aktuellt för många byggprojekt. När du behöver hjälp att bygga någonting men har tummen mitt i handen är snickaren bara ett samtal bort.

Vad eller vem tänker du på när du hör ordet “snickare”? Många tänker säkert på populärkulturella referenser som TV-programmen Äntligen hemma, Arga Snickaren eller Bygglov. Andra, mer religiöst präglade människor, kanske låter tankarna fara 2 000 år tillbaka i tiden till när snickaren Josef från Bibeln inte lyckades få med bonusbarnet Jesus i snickarbranschen. Han hade som ni alla vet andra talanger. Men med facit i hand kanske han hade klarat sig längre om han följt Josefs fotspår istället för de fotspår tillhörande den skäggiga gubben som sitter på ett moln och formulerar budord och skapar saker för att han kan. Visst kan snickare göra ett dåligt jobb och få dåliga omdömen på Google. Även TV-programmet Fuskbyggarna har fått en del snickare att sticka svansen mellan benen. Men har du någonsin hört talas om en snickare som bokstavligt talat blivit korsfäst som en konsekvens av ett underkänt bygge?

Vem ska bygga lekstugan?

Det är ingen skam i att ha tummen mitt i handen. Trots alla vackra smörknivar du gjorde i träslöjden och som dina föräldrar tackade ödmjukast för när de för fjärde julen i rad fick dessa i julklapp är du kanske ingen snickare innerst inne. Ska det få lov att hindra dig om du vill ha en lekstuga till barnen? Absolut inte. Ring en snickare redan idag. Mer om snickare på denna hemsida: snickareuppsala.nu

23 Mar 2021