logo-image

Smidigt med totalentreprenad vid köksrenovering i Uppsala

En köksrenovering kräver ordentlig planering. Det behövs även flera olika typer av hantverkare. Smidigast är att anlita en firma i Uppsala med totalentreprenad.

Köket är ett av hemmets viktigaste rum. Står man inför en köksrenovering är det viktigt att man planerar ordentligt i förväg. Detta för att man ska få ett bra fungerande kök som man trivs i och tycker om. Men ett nytt kök kan i stort sett kosta hur mycket som helst och därför ska man börja med att göra upp en budget.

När man planerar ett nytt kök kan det vara bra att utgå från det gamla och fundera över vad som inte fungerar så att man inte gör om samma misstag när man bygger det nya. Det kan vara saker som att höja arbetsbänken två centimeter, eller få mer förvaring och flera eluttag.

Hur mycket kostar en köksrenovering i Uppsala?

En köksrenovering kräver ofta snickare, golvläggare, plattsättare, elektriker, rörmokare och målare. Därför brukar det vara smidigast att använda sig av totalentreprenad. Detta eftersom ett och samma byggföretag i Uppsala då blir ansvariga för hela renoveringen och ser till att rätt hantverkare är på plats.

Hur mycket det kostar att renovera köket beror på materialval och hur stort köket är. Priserna kan även variera mellan olika byggfirmor. Det är lätt att man bara ser till priset och glömmer bort kvalitet och skicklighet. Men minst lika viktigt är att välja byggfirma efter erfarenhet och referenser. Vissa av de hantverkare som utför köksrenoveringen måste även vara certifierade.

1 Jul 2023