logo-image

Skicklig takläggare i Norrtälje

Har taket börjat läcka? Vänta inte för länge med att lägga om det eftersom det då kan bli onödigt dyrt. Ta hjälp av en skicklig takläggare i Norrtälje.

Taket är så klart till för att skydda huset från regn och fukt. Helst ska man byta taket innan materialet är utslitet och det börjar regna in. Detta eftersom det ganska snabbt kan uppstå stora fukt och mögelskador vilka kan bli kostsamma att åtgärda. Att lägga om taket kan kosta en del men väntar man kan det kosta mycket mer.

Tack och lov brukar man inte behöva lägga om taket särskilt ofta. Hur ofta beror till stor del på vilken typ av material som taket är gjort av. Ett papptak kan hålla i trettio år medan ett plåttak kan klara femtio år. Men det förutsätter att man även har skött takunderhållet och även lagat det när det har behövts.

Hur mycket kostar det att anlita en takläggare?

Vill man lägga om taket ska man först jämföra priser genom att ta in offerter från några olika takläggare i Norrtälje. Det är viktigt att man väljer en takläggare som är noggrann och som använder sig av takmaterial av hög kvalitet som är avsett för nordiskt klimat. Hur mycket det kostar att lägga om taket beror på vilken typ av material man vill lägga och hur lång tid arbetet tar.

Dyrast brukar tak av tegel och betong vara. Detta för att materialen är dyrare än andra men även för att det tar längre tid att pussla ihop ett tak av tegel eller betong då varje panna måste läggas på plats en och en. Fast tegel- och betongtak är också de tak som har längst hållbarhet.

29 Jan 2023