logo-image

Se till att få in syrerik luft!

Så här borde alla tak se ut i Stockholm. Alla hus borde ha riktiga och starka ventiler som ser till att husen i Stockhom får in syrerik luft. Samtidigt är det så mycket som 30 procent av det som vi värmer husen som försvinner rakt ut i ventilerna, och ingen vill ju bra elda för kråkorna, eller hur? När man bygger bör man därför se till att huset får FTX-ventiler som värmer upp inomhusluften med den syrerika luften som kommer in utifrån. 

Så bör du göra för att få syrerik luft inomhus

Det första du bör göra är att till exempel googla "ventilationsfirma Stockholm" för att säkerställa att det kommer in frisk luft i huset. Både huset i sig och människorna som bor i huset behöver bra och effektiva ventiler som drar in syrerik luft in i huset. Om du rådfrågar en ventialtionsfirma i Stockholm får du råd om hur du bör bygga för att få de slags ventiler som du behöver. Om du inte känner till någon bra ventilationsfirma med bra ventiler får du exempel på sådana ventilationsfirmor i Stockholm när du googlar "ventilationsfirma Stockholm". Så får du kontaktuppgifter och kan ringa någon av dem, och be om offert och referenser.

Syrerrik luft inomhus säkerställer hälsan

Det är vi människor som behöver den syrerika luften för att må bra. Huset i sig behöver en jämn värme i huset för att till exempel luften inte blir för fuktig, och att rören inte fryser till när det är kallt ute. Är det för kallt uomhus, vilket det ofta blir under vintrarna kan rören frysa till och slutar fungera som de ska. Alla som har en sommarstuga eller fritidshus, där de inte är så ofta på vintrarna märker att kylan alltför lätt gör så att rören i huset inte fungerar. Då är det bäst för huset att det inte blir kallare inomhus än 15-17 grader. Har man då en bra ventilering ser man till att värmen inne fördelas så bra som möjligt i hela huset.

Se över ventilerna i huset

Om det är länge sedan du såg över ventilerna bör du ta dit en ventilationsfirma som kommer och mäter luftfuktighet och hur mycket syre du får in i huset. En ventilationsfirma kan ge dig råd om hur du bör bygga för att säkerställa att luften inne har den rätta kvaliteten. Tänk också på att göra en OVK-besiktning om du redan har ett hus. Det gör en ventilationsfirma åt dig. Det är deras uppgift att kontrollera luften inomhus. Här kan du läsa mer om en sådan ventilationsforma i Stockholm som kan hjälpa dig: https://www.ventilationsfirmastockholm.se.

23 Mar 2019