logo-image

Så planerar man poolbygget

Funderar ni på att bygga en pool? Då har ni en hel del att först fundera över. Vilken form och färg ska den ha och hur stor och djup ska den vara? Här följer några smarta och användbara tips.

Med en egen pool får man både lyx och motion. Men för att poolbygget ska bli riktigt lyckad krävs det en hel del planering. Ett poolbygge innefattar många olika moment som markarbete, eventuellt altanbygge, plattsättning, belysning men också återställande av trädgården efteråt. Det kan därför vara bra att fundera över alla kostnader och om man kan göra något av arbetet själv eller behöver hantverkare till hela projektet? Det är alltid bra att också ha en budget att förhålla sig till, då vet man hur stor poolen får vara och i vilken prisklass man ska leta.

Bygg en pool som passar ihop med huset

Poolen ska gärna passa stilen på huset och tomten. En pool kan ha vilken form som helst och exempelvis vara fyrkantig, oval, rund etc. Det viktiga är att formen samspelar med husets arkitektur och trädgårdens former. För den som vill kunna simma i sin pool får den inte vara för liten. Det innebär inte att poolen måste vara tjugofem meter lång, då de flesta kan simma alldeles utmärkt i en pool på åtta meter. Poolens djup har också betydelse då det givetvis är enklare att simma i en pool där man inte bottnar. Men man kan också välja att ha en pool med en botten i olika nivåer som sluttar. Läs mer om att bygga pool på denna sajt: byggapool.net

6 Nov 2021