logo-image

Så mycket kostar det att hyra container i Stockholm

Det finns ett flertal företag man kan vända sig till när man behöver hyra en container i Stockholm. Som kund kan man därmed spara pengar på att jämföra de olika företagens prisnivåer innan man lägger en bokning. Ett företag kan exempelvis vara billigast på de mindre modellerna medan ett annat företag har bäst på pris på de riktigt stora modellerna. Mycket beror detta på vilken inriktning som företaget har och vilka kunder man främst vänder sig till.

Det som generellt avgör priset är följande:

Storlek på Container

En ”liten” container är på 5-10 kubik och klarar upp till ca 6 ton. Generellt gäller att ju större container man vill hyra desto mer kommer det att kosta. Men priset avgörs även gällande vad det är för modell som behövs. En öppen container är exempelvis billigare att hyra än om man vill ha täckt container som även är låsbar.

Zontillägg

De företag som hyr ut containers i Stockholm anger ofta ett pris på hyran på hemsidan. Det är priset som gäller om man vill ha denna container stående på en plats inom ett visst område från företagets lokaler. Det är exempelvis vanligt att man delat in Stockholm i olika zoner och att det kostar mer beroende på inom vilken zon man vill ha containern. Vill man ha den på en ö (som kräver specialtransport via båt) behöver man vanligtvis kontakta företaget för en specifik offert.

Flera stockholmsbaserade företag vänder sig även mot kunder i Uppsala och andra städer inom en radie av några mil från Stockholm. Även i dessa fall tillkommer alltså en specifik utkörnings- och hämtningsavgift.

Längre tid

När en container ska hyras ingår ett visst antal dagar i hyran. Hur många dagar som ingår som ”standard” varierar en hel del. Men i regel brukar det vara 5-7 dagar. Självklart kan man alltid förlänga hyrtiden men det kan då bli billigare att hyra hos ett företag som ger fler dagar redan i basutbudet.

Fast eller rörligt pris

Det är vanligt att företagen erbjuder ”Fastpris”. Det betyder att man vet exakt vad det kommer att kosta redan innan företaget har levererat containern. Vet man exakt hur länge man behöver en container och inte behöver speciella tjänster kan detta alternativ väljas. Är man däremot osäker på antal dagar kan man hyra en container löpande.

Fördelen med fast pris är att man vet vad det kommer att kosta. Fördelen med rörlig pris är att man kan påverka priset till sin fördel genom att genomföra jobbet snabbare.

24 Feb 2017