logo-image

Så gör man om man vill sälja sina lastpallar

Som företag samlar man många gånger på sig olika saker, och lastpallar är en av dem. Bästa lösningen för att bli av med dem är att sälja dem till en uppköpare.

Företag ändrar ofta inriktning eller får ändrade behov, vilket kan leda till att man inte längre har någon användning för lastpallarna på lagret. För att frigöra yta och slippa köra dem till återvinningen kan man i stället sälja dem till ett företag som köper och säljer begagnade lastpallar och pallkragar.

Alla lastpallar som är av standardiserade mått går att sälja, även de som är trasiga eller har skönhetsfel. Detta eftersom uppköparen lagar och renoverar lastpallarna innan de säljs vidare till nästa kund. Det är ekonomiskt både för säljare och köpare, men givetvis också bra för miljön om lastpallarna återanvänds så länge som möjligt.

Så mycket får man betalt då man säljer lastpallar

Det är smidigt att sälja lastpallar eftersom företaget som köper dem ordnar med transporten. Det enda man behöver göra är att samla ihop dem på ett ställe och sedan boka en passande tid för upphämtning. När man kontaktar företaget är det bra om man på ett ungefär vet hur många lastpallar och pallkragar som ska hämtas.

Därefter får man en fraktsedel skickad till sig som man fyller i och lämnar till personen som sedan hämtar upp lastpallarna. Uppköparen besiktigar och värderar varje lastpall för sig och skickar sedan en redovisning över utfallet. Pengarna får man sedan utbetalda till företagskontot.

11 Jun 2022