logo-image

Oväntat behov av en snickare i Västerås

Den som flyttar in i hus i Västerås kan plötsligt behöva en snickare. En olycka händer så lätt, men snickaren löser det lätt som en plätt. Tur är väl det.

Det var äntligen dags för inflyttning. Jens och Amina hade räknat ned dagarna tills de skulle få flytta in i huset som de köpt i Västerås. Det var inget nytt hus. Faktum var att det var ganska slitet och skulle behöva en del upprustning. Men det var i alla fall deras första egna hus. Det var här de skulle bilda familj.

Amina höll på att bära ut det sista i skåpbilen. I fantasin såg hon det nya boendet framför sig – hur det skulle se ut när det var sommar och grönt. Det fanns en pergola med klätterrosor som ledde upp till husets ingång på framsidan. Tänk så vackert det skulle vara när rosorna blommade.

Det finns väl snickare i Västerås?

När allt var lastat körde hon till den nya adressen, där Jens redan var på plats. Väl framme ropade han till henne att hon skulle backa upp så nära pergolan som möjligt, så att det inte blev så långt att bära. Sagt och gjort.

Plötsligt var det något som tog emot och ett brak hördes. Jens ropade “stopp!”, men det var redan för sent. Amina hoppade ur skåpbilen och betraktade förödelsen. Hela änden av pergolan hade kollapsat. Hon kände tårarna tränga fram. “Nåja”, sa Jens vänligt och överslätande. “Det finns väl snickare i Västerås också.”

19 Apr 2023