logo-image

När du önskar dig ett uppkopplat hus

Har du också önskat dig ett hus som pratar med dig? Som berättar hur mycekt el som har gått åt under den senaste månaden, vilka apparater som har dragit mest el, vilka åtgärder som skulle bheöva sför att kunna dra ner på elförbrukningen ch så vidare. Skaffar du dig ett KNX; EN ISO-standard för hem och fastighetsautomation och som även kallas för smarta hus, kan huset tala om för dig vad det är som händer med belysningen i huset, om säkerhetssystemet, värmen, ventilationen, om du har någon luftkonditionering, övervakning, larm, vatten och energi eller liknande. 

Fördelarna med ett KNX hus

Skulle du skaffa dig ett KNX-hus, skulle det innebära att du inte behöver vara hemma om du till exempel behöver släppa in hantverkare i ditt hus när du är borta. Med hjälp av en kamera kan du enkelt släppa in hantverkare som legitimerar sig. Du kan stänga av vattenkokare, plattor på spisen eller stänga av eller sätta på tvättmaskiner, diskmaskiner och annat som är elektriskt i ditt hem. Du kan enkelt spara energi när du känner behov av det, då du kan styra elförbrukningen varhelst som du befinner dig. Du kan även koppla ihop de olika systemen i ditt hus med varandra; koppla ihop el-, vatten- och värmesystemen med varandra och styra dem på distans.

Skaffa solpaneler så du får oebgränsad el

Varför inte skaffa dig solceller som kan omvandla solens energi till el? Då behöver du inte vara beroende av någon elproducent och du blir din egen producent av el. Den blir dessutom kostnadsfri i framtiden. Du bestämmer själv om du vill använda den el som solpanelerna genererar åt dig eller om du vill sälja den till det allmänna nätet. Beroende på hur mycket el du använder kan du sälja den vidare. När du sedan kanske behöver köpa el, kan du göra det från det elnät som du har sålt elen till tidigare. På så sätt styr du över din egen elproduktion och hur mycket du vill utnyttja elen i framtiden.

Anlita elektriker i Helsingborg

Behvöer du en elektriker i Helsinborg, kan du alltid googla "elektriker Helsingborg" för att få tag i en som arbetar där. Annars skriver du in den ort där du bor, efter "elektriker". Begär offert och referenser så att du vet vad det är för elektriker som du anlitar. Väl till exempel någon som är medlemmar i EIO, Elektriska installatörsorganisationen, R-företagen och som kan styrsystem som till exempel Crestron, Fibaro eller Zensehome.

28 Dec 2018