logo-image

När du behöver en målarfirma

Är det dags att måla om villan? Vissa saker kanske man inte ska göra själv. Som att rensa skorstenar, lägga nytt tak själv eller måla om hela villan själv. Det är saker som man riskerar halva hälsan och hela livet för. Det är inte värt risken. När det kommer till liv och hälsa, finns det inget som kan ersätta det. Då är det värt pengarna som man satsar på en riktigt målad fasad, en fint och tätt tak och en rensad skorsten. Med Rot-avdraget är det heller inte oöverkomligt. Du vet väl att man har rätt att dra av 30 procent av arbetskostnaden och som allra mest 50.000 kronor per år och per person. Står ni flera som ägare av villan, kan alla dra av samma tjänst, eller om nu hyr, kan ni alla stå som hyresgäst och dra av på Rot-avdraget.

Hitta pålitliga hantverkare i Stockholm

Som de flesta vet, finns det duktiga hantverkare, och så finns det de som inte är det. Man vill ju inte råka ut för att anlita någon som inte tar arbetet seriöst. Därför ska man, innan man bestämmer sig kontrollera hantverkarföretaget som man funderar på att anlita. Hur gör man det då?

1. Googla

Känner du inte till någon på rak arm, kan du googla "fasadmålning Stockholm" för att få namn på några hantverkarfirmor. När du väl har fått det, kan du ta kontakt med dem och be om offert och referenser. Kontrollera sedan upp referenserna om du vill.

2. Läs reco.se, eller någon annan beödmningssajt

Vill man inte kontrollera referenserna, eller kanske man vill både kontrollera referenser och läsa andras bedömningar om företaget kan man det på olika slags bedömningssajter. Då får man ett första intryck av företaget och hur de arbetar.

3. Kontrollera med ARN

Är man den noggranna typen, kan man alltid kontrollera med Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Har det kommit in många klagomål på företaget? Ett och annat kan ju hända, det är inte alltid som alla kunder blir nöjda, vad man än gör. Men flera klagomål är ett tydligt varningstecken på att inte anlita dem.

4. Kontrollera med Skatteverket

Har företaget inte betalat skatt? Har de ekonomiska bekymmer? Man vill ju inte anlita ett företag, även om de är vänliga och trevliga och duktiga på sin sak, men som går i konkurs ena eller andra dagen, eller hur?

När man väl har hittat ett företag med duktig personal och som har en stabil ekonomi, trevliga hantverkare som gör jobbet bra, kan man vilja anlita dem fler gånger. Läs här om ett sådant hantverkarföretag som utför fasadmålningar i Stockholm.

5 Oct 2018