logo-image

När det är dags för nytt tak

Är det dags att renovera det tak som du har just nu, eller är det så att ni bygger ett helt nytt hus och behöver en takläggare i Stockholm? Bara i Stockholm finns det ett 40-tal som enbart arbetar med tak, men det finns även andra hantverkare som kan arbeta som takläggare bland alla de 4.500 hantverkare som arbetar i Stockholm. Så det kan vara svårt att veta vem som är bra och vem som man kanske helst inte ska anlita just som takläggare. Hur ska man veta om en takläggare är noggrann, pålitlig och seriös när det kommer till att lägga tak? Vi tar här upp några av de viktigaste kriterierna. 

1. Kostnadsfria hembesök innan offert

Det är bra att om företaget erbjuder sig att komma hem och göra ett kostnadsfritt hembesök innan de ger en offert. På så sätt kan de ge en så realistisk offert som möjligt. Det är viktigt för takläggaren att ta reda på vilken vinkel taket kan tänkas ha för att kunna beräkna arbetsmängden det kommer att krävas innan taket är klart.

2. Ger garanti på 5-6 år för nytt tak

De takläggare som är seriösa brukar kunna ge garanti på sina tak på mellan 5-6 år (minst). Då är det lättare att våga anlita en sådan takläggare om man som kund får garantier på takets hållbarhet. Ett nytt tak ska ju hålla i minst 20 år, och är det ett tegeltak, bör det hålla i 50 år. Så en garanti på taket på 5-6 år är det allra minsta som man kan begära. När en takläggare ger garanti på sitt tak, innebär det att de kommer ut och rättar till om något inte är bra med taket osm de nyss har lagt.

takbygge

3. Har egen ansvarsförsäkring

En  seriös takläggare bör alltid ha egen ansvarsförsäkring. Det innebär att om något skulle hända, som till exempel att något skulle gå sönder ute hos kunden, så tar en takläggare ansvar för det om de har egen ansvarsförsäkring. En kund ska ju inte behöva offra sin hemförsäkringspremie om takläggaren skadar något, även om det förstås är oavsiktligt.

4. F-skattsedel och goda referenser

En duktig takläggare bör ha goda referenser då referenserna talar om takläggaren är duktig ohc pålitlig. Om takläggaren har lagt bra tak och har lyssnat på sin kund, brukar kunderna bli nöjda och nöjda kunder brukar alltid ge bra referenser. Då blir det lättare att våga anlita en sådan takläggare. Att takläggaren har F-skattsedel är avgörande för att deras kunder ska kunna göra Rot-avdraget på takläggningen. Om inte blir Rot-avdraget ogiltigt.

5 Jun 2019