logo-image

Montera dina markiser på bästa sätt i Stockholm

Ett populärt sätt att förändra sitt hus rent exteriört är att man skaffar markiser till det. Markiser använder man främst som ett skydd mot solen och fungerar på så sätt likadant som persienner, men skillnaden så att man monterar markiser på utsidan. Att markiser under senare år fått ett uppsving i sin popularitet beror på att tillverkarna av markiser insett att de fyller en stor funktion i hur man uppfattar ett hus och därför också börjat experimentera med både färger, mönster och material för markiser.

Dessutom – och detta är nog så viktigt då man ska förklara varför markiser stigit i graderna – så har många inredningsmagasin och tv-program börjat använda dessa då ett hus ska få en total make-over. Man ska verkligen inte underskatta genomslagskraften hos exempelvis ett tv-program och detta gäller oavsett om det är markiser eller furugolv som för tillfället gäller och är hett.

Den här trenden med markiser tog sin början – som så mycket annat – i Stockholm och där är det numera ett självklart alternativ både för villor, lägenheter och mindre fritidshus. Markiser i Stockholm är alltså hett och detta kommer garanterat att sprida sig inom kort även till andra delar av Sverige.

Ta hänsyn då du monterar markiser i Stockholm

Dock – markiser är ganska svåra att montera och detta är ingenting som man klarar på egen hand. Markiser är – naturligtvis beroende på storleken – otympliga och tunga och det krävs ofta att man är några stycken som hjälps åt vid denna montering. Detta alltså om man inte använder sig av extern hjälp och det är också detta som vi rekommenderar, från ett företag som till exempel www.markiserlidingö.se. Det vi menar här är att om man ändå köper nya markiser – varför då inte låta återförsäljaren sköta själva monteringen och installationen på en gång? Genom att välja detta alternativ då man ska sätta upp sina markiser så når man också maximal effekt för vad markiser i första hand är skapta för – nämligen att ge skugga.

En del markiser fungerar dessutom inte lika bra på alla hus och här kan man säga att ett hus i Stockholm kan skilja sig väldigt mcyket från ett hus i Kiruna. Ett hus i Stockholm brukar generellt nämligen ligga betydligt närmare sina grannar och här kan alltså en felaktig installation innebära att man kränker grannens område och tomt. I Stockholm – och andra tätbebyggda områden – så måste man alltså anpassa sina markiser så att de inte blir för stora och stör omgivningen. Detta är viktigt att tänka på och det är alltså inte bara grannar som räknas in här – även saker som trottoarer, gångstigar och cykelvägar är något som man måste ta hänsyn till då man monterar markiser i Stockholm eller någon annanstans i Sverige.

Rådet då man ska montera sina markiser är alltså att man kontaktar någon som vet vad det handlar om – både då det gäller ditt hus och din omgivning. Detta kostar lite mer men kommer alltid att vara värt det i slutändan och detta oavsett om man nu bor i Stockholm, Malmö eller i Kiruna.

15 Apr 2017