logo-image

Mögelsanering av stor vikt i Stockholm

Mögelsanering i Stockholm är något med hög prioritering. En del fastighetsägare kanske inte riktigt har förstått hur farligt mögel är för både hus och hälsa.

Mögel är ett levande ämne som kan ge skador vid inandning. Det är därför viktigt att ta bort alla slags angrepp så fort som möjligt. Ett angrepp av mögel kan gå på bara några dagar om du har fukt i husets brädor. När det gäller svartmögel däremot kan det ta upp till en vecka innan det angriper träet.

Svartmögel är nog en av våra mest fruktade mögelsporer. Det är den farligaste sorten och kan ge dig svåra skador och en sämre hälsa. Det har en unken lukt som kan bli genomträngande i dina kläder eller på andra slags textilier som du har i ditt hem. Kuddar, täcken och klädda möbler till exempel kan påverkas.

Mögelsanering för din hälsa

Luftburet mögeldamm är farligt. Om du andas in det kan det innebära att du får akuta problem med lungorna. Är du under en längre tid i en miljö där det förekommer kan det innebära att du får riktigt svåra problem med din hälsa. Kroniska lungproblem är vanligt och de går som du förstår inte över.

Det är alltså ingen tvekan om att det är viktigt att ta mögelsanering i Stockholm på allvar. Har du den minsta misstanke om att du har mögel i huset så ta genast kontakt med ett företag som sysslar med möglesanerign. Då får du all den hjälp du behöver för att göra din bostad beboelig och hälsosam igen.

10 Feb 2023