logo-image

Markiser är bra för mycket i Stockholm

Markiser är vanligt i Stockholm och används till att ge skugga och förhindra värmen från att ta sig in. Förutom bra egenskaper kan de vara vackra att se på.

Den nya lägenheten var helt perfekt. Den låg högt upp i huset och gav en vacker vy över Stockholm. Lena kunde knappt bärga sig tills hon fick sitta där och mysa med en kopp kaffe och njuta av sommar och sol. Det skulle bli så skönt. Då lägenheten låg högt upp var det heller ingen insyn så hon kunde vara ifred.

Redan på senvintern satt hon ute med en filt över benen och bara njöt. Det var inte förrän dagarna blev betydligt varmare som allt tog en vändning. Plötsligt blev det allt för varmt för att sitta ute. Hennes fristad fungerade inte längre och hon behövde göra något snabbt för att få skugga och kunna njuta igen.

Markiser så klart!

Det hade inte bara blivit olidligt på balkongen utan även i sovrummet som låg innanför. Hon vaknade tidigt av att solen låg på fönstret och de tunna gardinerna gav inget skydd. Att hon inte tänkt på persienner. Hon googlade på nätet och gav sig sedan iväg till ett företag som sålde balkongmarkiser i Stockholm.

Det tog inte lång stund innan hon hittade precis det hon ville ha. Hon valde en grön markis då det var några som andra i huset hade. Företaget skulle komma och installera den redan nästa dag. Så snart de varit där skyndade hon att ta fram termosen hon förberett för att sedan sätta sig med senaste boken och bara njuta.

18 Feb 2023