logo-image

Lita inte på det svenska vädret

Hur ser den svenska sommaren ut egentligen? Vi har alla en nostalgisk bild av sol, bad, lek och en klarblå himmel och där vi ser alt genom en sockersöt lins. Kort sagt; vi har selektiva minnen och vi kommer ihåg de dagar som vädret är bra – de andra dagarna av regn, blåst och till och med hagel, de arkiverar vi i långt bak i våra hjärnor. För; det regnar i Sverige, det blåser och det handlar definitivt inte om att sommaren och den säsongen utgör något undantag från detta faktum. Det här kan ställa till det på fler än ett sätt och det kan definitivt påverka ekonomin för många.

Hur menar vi här – hur kan lite regn komma att bära med sig ekonomiska konsekvenser? Jo, av den enkla anledningen att sommaren  även räknas som högsäsong då det kommer till renoveringar, reparationer och nybyggnationer. Det vill säga – ska du renovera ditt hus så är det också väldigt troligt att du planerar att genomföra detta projekt under sommaren och att du i och med detta gör dig väldigt beroende av att det just under denna vecka/veckor är fint väder.

Risken finns att du inte kan genomföra ditt planerade projekt om det skulle regna och det är också där som den ekonomiska aspekten kommer in i bilden. Du kanske har hyrt en ställning, du kanske har ordnat med säkerhetsutrustning och om det skulle regna – ja, då kommer du att tvingas förlänga hyran; något som sällan är billigt och där exempelvis det förstnämnda – en byggnadsställning – de facto kostar väldigt mycket under just sommaren. Menas här; du kommer inte att vara ensam om att behöva en sådan och priserna blir därför därefter.  

Man bruka säga att det inte finns några dåliga väder, det finns bara dåliga kläder och denna lilla devis är relevant även sett till byggnationer och renoveringar. För; man kan göra sig oberoende av väder och vind och man kan som privatperson skydda sig och därigenom slutföra det projekt man planerat. Detta genom att göra på samma sätt som större byggentreprenörer gör – men i en mindre skala. Man hyr kort och gott ett väderskydd, till exempel via denna sida: www.väderskyddsverige.se.

Ett väderskydd säkerställer ditt arbete

Om du någon gång åkt förbi ett större byggprojekt så kommer du att ha upptäckt att ett sådant sker under ett slags tält och det är också det som ett väderskydd innebär. Kort och gott; en byggnation stannar inte av på grund av snö, på grund av regn, vind eller något annat väderfenomen. Skulle det göra så – ja, då skulle det inte byggas någonting i Sverige.

Väderskydd finns även i mindre storleker och det är ett sådant som du som privatperson ska se till att hyra inför sommarens renovering. Det finns en klar fördel i att vara ute i god tid gällande detta och här råder vi dig att tänka på samma sätt som vi ovan nämnda byggställning. Det kommer att finnas konkurrens även om väderskydd, priserna kommer att stiga ju närmare sommaren du kommer – och särskilt om prognoserna kring vädret börjar se dystra ut – och därför så bör du på ett tidigt stadium se till att boka in ditt väderskydd.

Använd rot-avdraget för montering av väderskydd

Det låter dyrt att hyra ett väderskydd och handlar det i grund och botten om en onödig utgift? Nej, det är inte särskilt dyrt att hyra ett väderskydd och då det gäller monteringen av ett sådant så kan man dessutom använda sig av rot-avdraget.

Det vill säga; ska du byta tak på ditt hus och behöver ett väderskydd så kan du få detta monterat av den du hyr av och där du drar av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Detta gäller över hela Sverige och med ett tak om 50.000 kronor/ år och per person.

Det är således väldigt prisvärt i dagsläget och frågan du ska ställa dig är inte om du ska hyra ett väderskydd. Frågan ska istället se ut enligt följande: vågar jag chansa på att det kommer att bli en sommar av sol? Där har du också – om du svarar ärligt – svaret.

29 Mar 2017