logo-image

Hur en källarrenovering gör Stockholm rymligare

Många i Stockholm bor trångt. Detta går det dock att råda bot på. Faktiskt så kan en riktigt bra källarrenovering göra Stockholm rymligare på många sätt.

Att bo i hus med källare är inget ovanligt. Dessvärre blir källaren ofta ett utrymme som inte nyttjas speciellt väl. En plats där julsaker, tvättstugor och förvaring av olika slag dominerar. Detta är lite av ett slöseri med boyta, speciellt om man bor i en stad som Stockholm där kvadrameterpriset kan vara skyhögt.

Letar du tips kring ”källarrenovering Stockholm” kommer du få upp många bilder på hur trevligt ett källarplan kan bli. En källare måste inte alls vara en kall och fuktig del av huset utan kan med fördel nyttjas till både sällskapsyta och bostadsyta. All handlar om vad man gör med sin källare och vilka behov familjen har.

Några tips kring en källarrenovering

För den som ska renovera sin källare finns det några saker att tänka på. Det första är att se till att utrymmet inte är fuktigare än vad det ska vara. Källare är förvisso naturligt fuktiga, eftersom de ligger under mark, men för att fungera som bostadsyta måste denna fukt tas om hand utanför källaren. Det kan därför bli fråga om att dränera innan man inreder källaren.

Efter att dräneringen är gjord är det dags att fundera kring vad källaren ska fungera som. Är det ett gästrum eller sovrum man inreder måste man arbeta med att ta fram en mjuk känsla i källaren, som annars kan uppfattas lite hård.

Hitta mer info kring källarrenovering på denna sida: källarrenoveringstockholm.se

26 Jan 2023