logo-image

Hitta en bra VVS-montör i Malmö

En VVS-montör, eller rörmokare som de kallas i folkmun, är bra att ha till mycket. Har du stopp i toan eller behöver hjälp med att installera en diskmaskin i köket är det till en VVS-montör du ringer. Ska badrummet renoveras eller en luftvärmepump installeras fixar vvs-montören jobbet. I Malmö finns många duktiga VVS-montörer som kan hjälpa dig med allt inom VVS.

Vad är VVS?

VVS står för värme, ventilation och sanitet och det är vanligast att en VVS-montör antingen specialiserat sig på rörsystem eller på ventilation. En bra VVS-firma erbjuder såklart kompetens inom alla områden av VVS.

 Vad gör en VVS-montör?

En VVS-montör utför både installationer och underhåll av rördragningar och ventilationssystem. Bor man i ett gammalt hus, som det ju finns gott om här i Malmö, kan det vara bra att då och då kontakta en VVS-montör för att besiktiga huset. Ofta finns gamla rör som blivit slitan och behöver bytas ut. Byter man inte ut vatten- och avloppsrör riskerar de till slut att spricka och gå sönder, och då kan huset få stora skador.

Ett åldrigt ventilationssystem kan också behöva bytas ut. Man kan också spara stora pengar på att exempelvis byta ut en gammal oljepanna mot en jordvärmepump. Malmö med sitt milda klimat passar utmärkt för olika typer av värmepumpar. Kontakta en VVS-firma för att ta reda på mer.

Många att välja bland

Det finns många VVS-firmor i Malmö, så man behöver inte leta länge när man behöver anlita en. Som med alla hantverkare man anlitar kan det dock vara bra att satsa på säkra kort, dvs en firma med gott renommé som fått goda omdömen och rekommendationer från tidigare kunder. På jämförelsesajter på nätet hittar du enkelt förslag på bra VVS-firmor som fått goda omdömen.

Kontakta några firmor och hör dig för om de har möjlighet att hjälpa dig inom en snar framtid. Välj ut de du tycker verkar bäst och begär in offerter. När du tittar igenom offerterna ska du kontrollera att moms och ROT-avdrag finns medräknat, samt höra efter om det tillkommer några dolda kostnader. Du ska kunna lita på att priset på offerten är detsamma som på offerten. Välj sedan den firma som bäst tillmötesgår dina krav avseende pris och kundkontakt.

Akuta jobb

Ibland behöver man anlita en rörmokare akut, när något gått sönder i huset eller lägenheten. Då finns naturligtvis ingen tid att ringa runt och begära in offerter, utan då gäller det att snabbt få dit någon som kan rädda dig. Många VVS-montörer har journummer man kan ringa. Du kan också höra med din värde eller bostadsrättsförening om de har något journummer man kan ringa. Då vet du att numret går till en auktoriserad och seriös VVS-montör.

Vissa hemsidor erbjuder även förmedling mellan kunder och företag, en sorts VVS-mäklare. Här kan du skriva in vad du behöver hjälp med och vad du vill betala och sedan kan du bli kontaktad av ett företag som har tid och lust att utföra jobbet. Ett smidigt sätt att snabbt och billigt få tag på en VVS-montör i Malmö. Läs denna sajt för mer information.

8 Jan 2018