logo-image

Hitta en bra takläggare i Uppsala

I Uppsala finns många bra takläggare, både små och stora firmor. Uppsala är en relativt stor stad med tät bebyggelse, och det finns gott om såväl flerbostads- som enfamiljshus. Detta borgar såklart för en stor marknad vad gäller takläggning och takrenovering, något som avspeglas i de många firmor som finns och verkar här.

De flesta takläggare i Uppsala arbetar både i Uppsala och i Stockholm med omnejd, så de har ofta fullt upp. Men med lite framförhållning brukar det gå relativt lätt att hitta en bra takläggare i Uppsala, oavsett storlek på projektet. En takläggarfirma som inte är flexibel och seriös blir inte långvarig i Uppsala på grund av konkurrensen, så risken att bli lurad av lycksökare får betraktas som ganska liten. Du bör dock så klart alltid kolla upp kundomdömen och liknande innan du skriver kontrakt med en takläggare i Uppsala.

Fördelar med att anlita en takläggare

Det finns många fördelar med att anlita en takläggare framför att göra jobbet själv. För det första är takrenovering ett ganska riskabelt arbete. Är man inte van att jobba på tak är det mycket som kan gå snett, och det är betydligt mer ansträngande eftersom man hela tiden jobbar mot gravitationen, måste tänka på var man sätter fötterna och så vidare. Ett tegeltak kan vara halt och sluttar oftast ganska brant.

För det andra ser en takläggare det som en lekman kanske inte ser, till exempel om det verkligen är nödvändigt att byta ut hela taket, eller om det finns delar som går att spara. Tegelpannor till exempel har generellt en betydligt längre livslängd än de underliggande materialen, takläkt och takpapp. Dessa material slits ut på cirka trettio år medan tegelpannor i princip kan hålla hur länge som helst. En bra takläggare kan byta ut de enstaka pannor som blivit alltför slitna eller gått sönder, men behålla det mesta av taket. Detta betyder mycket för huset, som får behålla sitt fina patinerade utseende. Uppsala är fullt av gamla fina tegeltak som det verkligen finns ett värde i att försöka bevara,för stadsbildens skull.

Brett utbud av tjänster

De flesta takläggarfirmor i Uppsala erbjuder inte bara takläggning och takrenovering utan även många andra tjänster, som fasadrenovering och byte av fönster och dörrar. Ska du till exempel renovera vinden och vill ta upp ett takfönster är det i regel bättre att vända sig till en takläggare än till en fönsterfirma. Att sätta in ett takfönster kräver vana av att arbeta på tak, och framför allt kunskap om hur man får fönstret lika tätt och isolerande som taket i sig. Detta vet en takläggare lika väl som en hantverkare som jobbar med fönster.

Vill du renovera fasaden kan detta med fördel göras samtidigt som taket renoveras, eftersom man ändå behöver sätta upp ställningar runt huset. De flesta takläggare i Uppsala erbjuder fasadrenovering i samband med takrenovering och kan jobba på totalentreprenad, något som tar ner dina kostnader jämfört med om du skulle anlita två separata firmor.

Att tänka på när du ska anlita takläggare

Vill du hitta en bra takläggare i Uppsala ska du börja med att kolla upp omdömen från tidigare kunder, och även kolla bland vänner och bekanta i Uppsala om de kan rekommendera någon bra firma. Tänk på att kontakta många firmor och be om offerter. Välj den firma som kan erbjuda ett fast, rimligt pris och som dessutom verkar lätta att ha att göra med, är trevliga, svara i telefon när man ringer och så vidare. Tänk på att alltid försöka komma överens om ett fast pris innan renoveringen och att aldrig betala i förskott!

17 Oct 2018