logo-image

Håll fasaden i gott skick

Det är viktigt att se över fasaden. Den skyddar bostaden från fukt och annat. Genom att se över den vet du att den är i bra skick samt kan i annat fall reparera skadorna innan de blir för stora.

Börjar fasaden se sliten ut? Plankor som börjar mjukna och se dåliga ut? Då är det verkligen dags att anlita ett företag som kan kolla fasaden åt dig. Fasaden är det viktigt att se över. Den ser till att hålla ditt hem i bra skick. Den ska stå emot olika väder och stormar den kan utsättas för. I vissa fall kan man själv se om det behövs en renovering. Men långt ifrån alltid kan man se det om man inte är utbildad och vet vad man ska kolla efter. Kontakta ett kunnigt företag som kan hjälpa dig med fasaden.

Kostsamma skador om de inte ses över i tid

Har du något fel på fasaden som inte blir åtgärdat kan det bli väldigt kostsamt i längden. Det kan göra att det läcker in vatten och det sprider sig fukt längst väggar och tak. Se över din fasad innan problemet blir för stort och kostnaden rusar iväg.

Det finns sätt du kan hålla nere kostnaden på. När man gör en fasadrenovering har man rätt till ROT-avdrag. Det är ett avdrag på 30% upp till 50 000 kr. Det brukar dras av direkt på fakturan. För att kunna få det måste man anlita ett företag som betalar F-skatt samt äga eller vara delägare till huset. Läs mer om fasadrenovering på denna hemsida: https://www.fasadrenoveringstockholm.net/ 

11 Dec 2020