logo-image

Gör en garagestädning inför ommålning av golv

Funderar du på att måla garagegolvet i ny färg? Det behöver inte vara ett alltför stort projekt, men om du har många saker i garaget blir det desto mer tidskrävande. I sådana fall måste du först börja med en ordentlig garagestädning och få golvytorna helt fria. Det här är kanske särskilt besvärligt om man har ett garage i Stockholm eller annan storstad. De är ofta små och fyllda med saker till bredden, eftersom husyta tenderar att vara lite mindre än på glesbygden. I Stockholm behöver man ofta ett garage för förvaring också – inte bara för bilen. Oavsett om du har ditt garage i Stockholm eller inte, kommer här ett par tips på hur du kan måla om garagegolvet.

Flytta ut alla grejer

För att kunna måla om golvet i garaget måste det vara rent. Har du mycket grejer i garaget är det alltså på plats med en rejäl garagestädning. Har du inte särskilt mycket saker går det säkerligen snabbt att ställa ut allting och få golvytan fri. Bor du i Stockholm eller annan större stad får du se till att ställa ut sakerna på säkert vis, och inte på trottoarer eller på bilvägen utanför.

Få bort smuts och damm

När du har fått ut alla grejer kan du påbörja din garagestädning på riktigt. Börja med en grundläggande rengöring. Ta bort ev. vätskor (så som olja, till exempel) med en trasa. Använd sedan en grovdammsugare eller liknande för att få bort smuts på golvet. Har du ingen grovdammsugare kan det räcka med en borste för att få det tillräckligt rent.

Universalspray och avfettning

Använd sedan en spray för att få det ännu renare. Börja med ett avfettningsmedel och jobba sedan vidare med en universalspray. Använd medlen över nästan hela golvet, och särskilt mycket där det finns fläckar som syns. Låt det sedan sjunka in 10 – 20 minuter innan du börjar rengöra. Slarva inte med att vänta – att medlet får sjunka in är en väsentlig del i att din garagestädning ska bli så bra som den kan.

Skölj golvet

Ett bra sätt att skölja garagegolvet på är att sätta fast ett munstycke med högt tryck på trädgårdsslangen. När du har gjort det är det bara att skölja hela golvet, medan du jobbar dig inifrån och ut. Titta noga efter fläckar, spray och smuts och skölj särskilt mycket där du tycker att det behövs. När du väl har sköljt färdigt, kan du ta en mopp och ta bort överblivet vatten från garaget. Ta bort så mycket vatten som möjligt för att påskynda processen. Låt sedan golvet lufttorka. För mer information om städning innan en renovering, se garagestädningstockholm.se.

6 Dec 2017