logo-image

Golvslipningsföretag och deras tilläggstjänster

När du anlitar en golvslipning ärgolvslipning det möjligt att du behöver andra tjänster också, förmodligen relaterade till golvvård. Smidigt är givetvis om man kan beställa dessa tjänster av en och samma firma. Men vilka tjänster är det egentligen man kan anlita? Vi har slumpmässigt valt ut ett antal firmor i Stockholm och tittat på deras tilläggstjänster.

Dammfri golvslipning

Visserligen är det här inte alltid en tilläggstjänst, men vissa firmor erbjuder möjligheten att göra en dammfri golvslipning. Fördelarna med en dammfri golvslipning är många; främst underlättar det kanske städningen efteråt. Oavsett hur väl man städar efter en dammig golvslipning, så kommer onekligen damm att ha trängt in i vrår, hörn och i andra utrymmen. Vid en dammfri golvslipning kopplar man in en dammsugare till slipmaskinen, förenklat sagt. Det här gör att systemet blir helt tätt – och kunden slipper storstäda efter att arbetet är avslutat.

Mattvätt

När man har utfört en golvslipning (dammfri eller inte) kan det vara lägligt att även få mattorna tvättade. Många firmor (flera av de vi tittar på i Stockholm) erbjuder den här tjänsten. dammfrigolvslipningstockholm.se är en av Stockholms mest välrenommerade firmor på detta område. Vanligt är att man använder en så kallad ångtvättbil för att få mattorna riktigt rena. De flesta är flexibla med när det här kan utföras. För kunderna passar det ofta bäst att få mattorna tvättade på kvällar och helger.

Möbeltvätt

Precis som när man tvättar mattor, använder man också ånga vid möbeltvätt normalt sett. Även det här är en tjänst som flera av de firmor i Stockholm vi tittar på erbjuder. Efter en golvslipning kan det lämpa sig mycket bra att även få möblerna rengjorda. Lyftet som t.ex. vardagsrummet får av slipningen kanske inte blir fulländat om inte möbler och mattor är rena.

Slipning av betong och sten

Det här är kanske inte den vanligaste tjänsten att beställa av privatpersoner, men det kan absolut finnas ett behov av det. Har man till exempel en gjuten betongplatta som uteplats, kanske man väljer att inte lägga på ett trädäck – utan satsar på att göra betongen snygg istället. Det här är kanske svårare att få till på egen hand, jämfört med trägolv, och därför kan det vara särskilt aktuellt att anlita en firma för dylika jobb. Tjänsten kan också komma väl till hands i trapphus, där natursten ofta är ett dominerande material.

Hur hittar man firmorna?

De flesta firmor har en god närvaro på nätet och i sociala medier. Att hitta dem är enkelt, och kan göras med en enkel sökning. Testa att skriva in till exempel ”dammfri golvslipning Stockholm” i valfri sökmotor, så bör du få fram flera relevanta träffar.

13 Sep 2018