logo-image

Golvslipning av originalparkett i Sollentuna

Golvslipning är ett verktyg för dig som vill vårda din fina originalparkett i Sollentuna. Glöm inte att även sköta golvet korrekt och göra rent på rätt sätt.

Att ta hand om en fin parkett hör till grundläggande byggnadsvård. Det gäller nämligen att vara så varsam om samtliga originaldelar i ett finare hus. Inklusive golv och snickerier. Om ditt golv blivit repigt och hackigt kan det vara dags att beställa en golvslipning.

Tänk dock på att ditt parkettgolv inte går att slipa om hur många gånger som helst. Mellan golvslipningarna behöver du skydda ditt parkettgolv. Ett tips är att inreda med mattor på golven, och att bära mjuka strumpor eller innetofflor. Om du bjuder hem gäster med hårt klackade inneskor kan det vara idé att lägga ut en matta särskilt för det festliga tillfället.

Golvslipning en del av grundläggande skötsel av parkettgolv

Det finns flera firmor i Sollentuna som erbjuder golvslipning. Utöver att komma och slipa ditt golv med professionell utrustning, kan de även ge dig råd om hur du ska sköta golvet. Det är viktigt att använda rätt medel när du till exempel ska rengöra eller bona ditt parkettgolv.

Och du vet väl att du aldrig ska rengöra ett parkettgolv i trä med vatten? Då riskerar trästavarna i parketten att svälla, och hela golvet kan bli buckligt och fult. Vatten kan även lämna tråkiga fläckar på golvet. Detta kan ske även vid mycket små mängder vatten. Råkar du spilla vatten på golvet bör du torka upp omedelbart.

12 Feb 2023