logo-image

Ge din trädgård en remake - 4 tips

Vi har tips och råd för hur du ger din trädgård nytt liv och kraft. Här kan du läsa om vad du skall göra f8ör att få trädgården du alltid drömt om.

Ge din trädgård en remake - 4 tips

Nu kommer våren med stormsteg och snart blommar det i varje rabatt. Medan det fortfarande är grått och trist kan du ta tillfället i akt och ge din trädgård en remake som du sedan kan njuta av under sommarmånaderna. Vi har tips på små och stora förändringa som kommer göra underverk för din trädgård.

Rensa bort det som inte används

Gamla, fula och trasiga trädgårdsmöbler bli ibland ståendes i ett hörn av trädgården där de sakta förgås. Gör slag i saken och kör bort dom till en soptipp. Ta med dig gamla utomhusleksaker som inte heller används längre. Rensa i skräpiga rabatter och plantera sådant som du faktiskt orkar sköta om eller som sköter sig själv.

Stensätt uteplatsen

Den finns många duktiga stensättare i Stockholm som kan göra underbara mönster med sten. Det finns så många vackra stenar att välja på. Allt från natursten som granit till olika markstenar som kan se ut nästan hur som helst. Kanske vill du bygga upp uteplatsen på en liten platå med en vacker mur runt omkring? Allt det här kan en stensättare hjälpa dig med, de kan rådgöra med dig om vad som passar din trädgård och visa på olika lösningar som förhöjer din trädgård. En vacker uteplats i sten blir blir bara vackrare med tiden då fetbladsväxter och mossa får växa mellan springorna.

Ta hand om dina träd

Har du stora vildvuxna träd på din trädgård som mest smutsar ner? Kanske är det dags att klippa ner dem. Anlita en arborist som hjälper dig beskära dina träd så att de får nytt liv. Tänk på att stora och gamla träd inte går att få tillbaka när man sågat ner dom. Det är bättre att såga ner dem och försöka anpassa trädgården efter träden så gott som det går. Träd ger välbehövlig skugga på sommaren och är roligt att klättra i för både barn och vuxna. Om du inte har några träd i den trädgård kanske du skall plantera ett? Äppleträd har både vackra blommor och ger god frukt.

Lys upp din trädgård

Investera i trädgårdsbelysning. Genom att ljussätta vissa platser kan du skapa rum i din trädgård. Lågt hängande lampor i en träspalje över matbordet känns festligt och mysigt. Lys upp mörka stigar och gångar i din trädgård, de kommer inbjuda till stilla flanerande i försommarnatten och förtroliga samtal med nära vänner. En upplyst trädgård är välkomnande för alla utom möjligtvis för inbrottstjuvar.

2 Mar 2022