logo-image

GC-bro för alla tänkbara tillfällen

För enkel konstruktion och montering samt litet klimatavtryck, bör man välja en stålbro som alternativ om man står i begrepp att investera i en GC-bro. Du kan läsa mer om detta nedan.

Ni har de senaste månaderna skissat på en lösning som innefattar en smidig gång- och cykelöverfart från stadskärnan över vattnet till universitetet. Många förslag har hamnat på bordet, men de har antingen varit för kostsamma eller haft för stor beräknad klimatpåverkan för att något av dem ska vara försvarbart. Men trycket har ökat från allmänheten om att en smidig gång och cykelbro bör uppföras inom en snar framtid. Det verkar som att det är dags att titta på möjligheten att välja en stålbro för överfarten.

Fördelarna med en GC-bro i stål

Behöver man hjälp att bygga en stabil och pålitlig GC-bro, eller gång- och cykelbro, som både är hållbar och har litet klimatavtryck, ska man titta på möjligheten att få en stålbro konstruerad. Stål är som bekant ett hållbart och mångsidigt material som även är relativt skonsamt mot miljön. En välkonstruerad stålbro håller i många år och är även estetiskt tidlös och vacker. För smidiga cykel- och gångöverfarter rekommenderas stålbroar varmt. När man tittar på en lösning som innefattar en bro bör man kika på möjligheten att få en så kallad miljöbro levererad. Denna bro bidrar till att de totala kostnaderna för samhället blir lägre på sikt, den håller i minst hundra år och kan dessutom rengöras med högtryckstvätt. Som namnet även antyder så är det en miljövänlig bro.

10 Mar 2022