logo-image

Funderar du på att installera solceller?

Många har tänkt på att installera solceller och många är redan där. Andra har frågor och förhoppningar. Nu är det rätt tid att slå till och börja spara pengar.

Vi har alla sett dem. Villatak, tak på ladugårdar och andra byggnader har sedan ganska många års tid prytts med mörka glasliknande paneler. Det är de mytomspunna solpanelerna som kommer att hjälpa oss med vår energiförsörjning i framtiden. Solen är vår mest pålitliga energikälla och den jobbar utan krav på motprestation.

Under de senaste årtiondena har tekniken också utvecklats ordentligt. Den effekt vi idag får ut från våra solcellsanläggningar är högre än den någonsin varit förr. För de flesta husägare är detta riktigt goda nyheter. I normalfallet betalar sig en solcellsanläggning på tio år och med rätt utrustning kan producerad el som du inte själv använder lagras eller säljas.

Att installera solceller är det enda rimliga

Det är naturligtvis en investering du gör. Oavsett att det kostar en slant med solcellspaket för villa lönar det sig, både för dig och för vår gemensamma miljö. Statliga subventioner ger också en ännu förmånligare prisbild. Solceller är självgående, stabila och pålitliga och solen slutar inte att producera energi.

Hur påbörjar man processen med att installera solceller? I nuläget är det smartaste att snarast skicka in en intresseanmälan till ett kompetent företag inom branschen. En ritning på fastigheten med angivet väderstreck är något som gör det lättare att beräkna storlek på anläggningen samt kostnad. Professionell installation följer och sedan kan du glädjas åt egen solkraft.

6 Oct 2022