logo-image

Förnya ditt gamla golv

Är golvet trött och slitet? Vill du ha något nytt men ändå inte göra allt arbete som krävs, och för att inte tala om kostnaden för ett nytt golv? Kolla in golvslipning, det kanske är något för dig.

Med golvslipning slipar du bort gamla sprickor och andra skador golvet har råkat ut för. Man kan renovera alla typer av golv, men olika golv kräver olika renovering. Betonggolv och tjockare trägolv kan slipas. Golvet kan inte vara för tunt just pga att det ska slipas. Man gör oftast slipningen då golvet blivit skadat och fult, man slipar bort den översta ytan och fyller igen den. Man kan även välja att lägga på en golvfärg sedan om man önskar det. En golvslipning får ditt golv att se nytt ut igen.

Behandling för golvet

När man slipat ett golv och dammsugit och gjort rent det ordentligt måste man lägga en ny ytbehandling. Denna behandling är där för att skydda golvet från frukt och smuts. Det finns en mängd olika ytbehandlingar; såpa, olja, lack, färg, mm. Det kan vara svårt att veta vilken man ska välja, och det är lite beroende på vilken typ av rum det är och vad golvet utsätts för. Man behöver inte utföra golvslipningen själv, det bästa är att anlita någon som vet vad de gör.

Då slipper du även köpa in det som krävs. Ska du göra det själv hittar du olika instruktionsvideos på internet. Du kan även få information från bygghandeln om golvslipning i Stockholm.

26 Nov 2020