logo-image

För den som bor i Karlstad kan en luftvärmepump vara ett komplement

Dagens moderna luftvärmepumpar kan producera värme också vid låga temperaturer och är därför ett smart grönt energival för den som bor i Karlstad. Här följer några användbara tips.

Med en luftvärmepump anpassad efter nordiskt klimat kan man effektivt värma upp fastigheten även vid lägre temperaturer. Luftvärmepumpen tar hand om den energi som finns i luften utanför fastigheten och använder sedan den till att producera värme eller kyla. Själva pumpen placeras strax utanför huset och kräver därför ingen större installation. Det gör att installationskostnaden för en luftvärmepump är låg, till skillnad från många andra värmepumpar. Den kräver heller inga element utan blåser i stället ut värmen i luften. Därför passar en luftvärmepump bättre i hus med lite mer öppen planlösning. Men man kan också välja att installera två inomhusdelar och koppla dessa till samma utomhusdel.

Viktigt att luftvärmepumpen placeras rätt

En luftvärmepump passar extra bra i fritidshuset eller som komplement till en annan värmekälla som exempelvis en kamin eller kakelugn. Vill man installera en luftvärmepump i Karlstad ska man vända sig till ett företag som vet vilka väderförhållanden som råder i området. Då får man en luftvärmepump som klarar av att tillgodose de värmebehov man har och som är anpassad för nordiskt klimat. Man får också hjälp med att montera och installera värmepumpen i rätt höjd och på rätt plats så att den kan värma huset så effektivt som möjligt. Men det kan vara bra att jämföra priser mellan olika företag genom att ta in offerter.

5 Dec 2021