logo-image

För alla större byggnadsprojekt på höjden

Renovera eller byta tak, måla om huset, bygga till eller bygga om; när man jobbar på sitt hus och behöver komma upp i höjd behöver man också en ställning som gör det bekvämt och säkert att arbeta.

Ett exempel: Taket läcker, det är gammalt och nu ska det bytas. Det betyder att takteglet ska ner, ett nytt undertak ska läggas, nya träreglar ska upp och sist ska takpannorna på plats igen. Om man är en husägare som är relativt händig kanske man klarar detta själv med hjälp av några vänner. Det man inte klarar är att göra jobbet utan byggställning.

Ligger huset i Uddevalla? Sök online på byggställningar i Uddevalla för att hitta vad du behöver.

Hyr du en byggnadsställning kan du också utnyttja ROT-avdraget. För mindre byggprojekt kan man välja ställningar i aluminium som är lätta att flytta runt. Stålställningar är tyngre men tål också större tyngder. Du kan få byggnadsställningar skräddarsydda efter dina behov.

Byggnadsställningen gör att arbetet säkert och effektivt

Att ha en ställning att arbeta från när man gör jobb på höga höjder är dels en säkerhet, men det gör också att arbetet blir betydligt mer effektivt. Man kan ha allt man behöver inom räckhåll, man kan vara två eller fler som hjälps åt och man når utan att behöva balansera på stegar. Istället för att springa upp och ner och hämta en tegelpanna i taget kan man vara några stycken som hjälps åt att placera ett antal pannor i taget på ställningen.

Att hyra en byggnadsställning är en bra idé vad man än ska göra på ett hus där man inte når från marken. Byta fönster på andra våningen? Ja, det är att rekommendera att ha en ställning till hands. För att inte tala om när man ska måla om huset. Visst vill man att gavelspetsen också ska få samma färg, men ingen är villig att riskera livet på stege så högt upp.

Rätt monterad ställning - viktigt för säkerheten

Det är viktigt att byggnadsställningen är monterad korrekt - det är en säkerhetsfråga. Felaktigt monterade ställningar kan leda till otäcka olyckor. De ställningar man hyr av en firma monteras upp av utbildad personal där man behöver dem. De ser också till att ställningen är rätt dimensionerad för det projekt och den byggnad den ska användas till. Det är en trygghet att veta att det är en stabil konstruktion som man har under sig när man är på höga höjder.

19 Oct 2020