logo-image

Fönsterbyte i en BRF är ett smart drag

Om du är riktigt smart ser du till att det blir ett fönsterbyte i din BRF innan fönstren har blivit för gamla. Att vänta för länge kan bli en tråkig historia.

Tycker du och de andra i din förening att det verkar vara ett tröttsamt jobb att byta ut alla fönster i huset så tänk er för innan ni skjuter upp denna process. Fönster som lämnas vind för våg för länge kan börja ruttna i karmarna. Då kan det komma in vatten och det blir risk för fuktskador.

Det är bättre att se över fönstren så att de håller tätt för både väta och vind. På så sätt blir det ingen risk att du får höga elräkningar på grund av att du eldar för kråkorna. Det vill säga att den värme du får upp med hjälp av elementen försvinner ut genom de dragiga fönstrena.

Fönsterbyte i din BRF görs av fackkunniga

När du och dina grannar bestämmer er för att ni vill göra ett fönsterbyte i er BRF tar ni helt sonika kontakt med ett par olika firmor och ber om en offert för arbetet. Då kan du sätta dig ner med de andra i styrelsen och jämföra skillnader i pris för att byta era fönster. Sedan bestämmer ni vem som får uppdraget.

Det är inte bara jobbet som ska göras vid ett fönsterbyte i en BRF. Det ska även bestämmas vilka slags fönster ni vill att byggnaden ska ha. Antingen väljer ni något liknande det ni redan haft eller så kör ni på helt nya grepp och tar något helt annat. Kanske lite mer modernt.

Läs mer om fönsterbyte på denna sida: fönsterbytebrf.se

2 Feb 2023