logo-image

Flytbryggan - världens skönaste badplats

 

Sommar, sol och bad. Det finns väl inget vi i Sverige längtar efter lika mycket och uppskattar så högt. Efter ett helt år av vinterkvällar med tv-serierna och grå vardagar på jobb och i skolan kommer tiden vi alla sett fram emot. Helst ska den där sommaren bjuda på långa varma dagar som inte är komplicerade. Sköna ljusa morgnar och sena ljumma nätter.

Du som väljer att satsa på en flytande brygga i sommarstugan i år kommer att märka att den här sommaren blir somrigare än andra. Alla vill vara på bryggan. Har du små barn kommer de trängas vid bryggkanten för att få göra alla sina grodhopp.

- Titta vad jag kan! Jamen kolla den här då!

Om du vaknar och märker att din partner är blöt i håret redan klockan sju kan du räkna med att hon eller han redan varit och tagit ett morgondopp från er nya brygga. Till och med tonåringarna kommer vilja vara där. För att grilla med kompisarna eller bara vrålande kasta sig i vågorna där under. En flytbrygga är helt enkelt världens härligaste, skönaste och roligaste badplats!

Om ni är en familj som fiskar kan du räkna med att bryggan kommer att valuta för pengarna. Det är en speciell känsla att dra upp fisk på bryggkanten, rensa den på plats och sedan lägga den direkt på grillen vid ett dukat bryggbord.

Har du båt behöver vi knappast förklara för dig varför en flytbrygga är så bra!

Pontoner - om du vill kasta loss

I handeln finns i dag en stor variation av färdiga bryggor och byggmaterial för dig som vill bygga din alldelens egen brygga och dessutom mängder av tillbehör.

Du som har råd bör satsa på pontoner som din brygga får vila på. Pontoner är byggda som avlånga luftbehållare med något spetsiga ändar. De finns olika sorter och prisklasser att välja bland. Men om du står i valet och kvalet - tänkt så här: Vill du lätt kunna flytta din flytbrygga, kanske till och med använda den som flotte? I så fall är pontoner toppen! De lätt spetsade ändarna gör att bryggan lätt tar sig fram i vattnet då “spetsarna” klyver vattnet där bryggan far fram.

Tänker du dig en mer fast vilande flytbrygga? I så fall kan du fråga efter andra sorters luftbehållare. En del väljer att bygga sin brygga på tunnor, dunkar eller flytblock av till exempel frigolit.

I byggbutikerna kan du också fråga efter skisser och ritningar. Flera handlare har egna förslag på hur en riktigt bra flytbrygga ska konstrueras

15 Dec 2016