logo-image

Fasadmålning Stockholm - tips och råd

Funderar du på att genomföra en fasadmålning i Stockholm? Att måla fasaden är ett större projekt än att exempelvis måla om en vägg på insidan av bostaden. Det är mer krävande rent fysiskt och det handlar även om att du måste förbereda och planera på ett tydligare sätt.

Det går att lyckas med en fasadmålning i Stockholm och genom detta också få ett hus som drar ögonen till sig som en följd av skönheten, men som dels också ger det underliggande materialet ett kraftfullt skydd mot all typ av väder och vind. Här nedan tänkte vi rada upp några tips och råd kring en fasadmålning i Stockholm och genom detta underlätta för dig i samband med att du ska måla din fasad.

  • Planera. Vilka typ av verktyg kommer du att behöva och vilken utrustning kommer att underlätta jobbet? Gällande det senare så bör du definitivt hyra en ställning och se till att öka din mobilitet runt huset. Rådet är att du gör detta på ett tidigt stadium. Fler än du har säkerligen tänkt sig att måla om fasaden i sommar.
  • Välj rätt färg. Fel färg kommer att synas nästan direkt i form av att den flagnar och faller av från träet. Rådfråga personalen i färgaffären eller kontakta en målare som kan guida dig rätt. Billig färg kommer att synas på fel sätt.
  • Grundjobbet måste skötas. Lika viktigt som grundarbetet är vid en interiörmålning är det även vid en fasadmålning. Du måste slipa och förbereda den yta som ska målas. Passa även på att byta ut alla brädor som är skadade och exempelvis angripna av fukt.
  • Överväg professionell hjälp. Det kommer att ta tid att genomföra en fasadmålning i Stockholm. Du måste fråga dig själv om du har den tiden? Att lägga semestern på att måla om innebär att du inte får chansen att vila ut och hitta ny energi. Och: du kan aldrig stressa dig genom en fasadmålning. Det kommer att synas i form av en avsevärt mycket kortare livslängd på arbetet. Att anlita en målare innebär att du får ett perfekt och hållbart resultat. Dessutom kan du använda Rot-avdraget och dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet också.

Läs mer om fasadmålning på https://www.fasadmålarenstockholm.se.

18 May 2023