logo-image

Ett snyggt stängsel markerar gränsen

Det är alltid bra att sätta och markera gränser. Stängsel är till för att du ska kunna sätta en gräns för de områden som du ansvarar för och bestämmer över.

Gränser är det som gör tillvaron förståelig och hanterbar. Vi behöver veta vad som är rätt och fel, vad som är mitt och andras och var vi får gå eller bygga. Vissa gränser är självklara medan andra behöver markeras på ett tydligt sätt. När du sätter upp ett stängsel gör du en sådan tydlig markering.

Behovet av stängsel varierar. I ett villasamhälle markerar det din tomtgräns och visar den yta där du är ansvarig för skötsel. Det är också den yta där du bestämmer över vem som får vistas där och hur det ska se ut. Du bestämmer själv vilken typ av stängsel du vill ha.

Stängsel skyddar både dig och andra

Stängsel skyddar dig från intrång men skyddar också barn eller djur från att råka komma in i din trädgård och skada sig. Har du vassa föremål, maskiner eller en pool finns det all anledning att sätta upp ett skyddande staket. Stängsel kan förstås ge olika grader av skydd.

Ett staket kan vara en markering men också en inhägnad som inte går att klättra över. När du kontaktar ett företag som arbetar med stängselservice får du förslag på det som passar dina behov bäst. De har erfarenhet av att inhägna villaträdgårdar, industrier och andra större ytor såsom djurhägn och rastgårdar. Behöver du sedan hjälp med underhållet av ditt stängsel finns de också till hands.

19 Feb 2023