logo-image

Ett jobb för en snickare i Ockelbo

En snickare i Ockelbo fick i uppdrag att förvandla en gammal skola till den fantastiska bostad, med lantkök och bröstpanel, som de alltid hade drömt om.

Camilla och hennes man hade äntligen hittat drömhuset. Det var en gammal skola i Böle som nu skulle bli deras hem för resten av livet. Camilla frossade i inredningsmagasin och målade upp bilder för sitt inre över hur fint det skulle bli. Det skulle dock bli en hel del arbete på vägen innan de nådde fram till ett förverkligande av drömbilden.

Skolan hade nämligen aldrig använts som bostad. Det var visserligen länge sedan den hade haft sin från början avsedda funktion. Senast hade den använts som pryl- och loppisbutik. De räknade därför med att det skulle ta minst ett halvår innan så pass mycket var fixat att de kunde flytta in.

Möte med snickaren

Camilla hade stämt träff med en snickare i Ockelbo. De möttes i huset och gick igenom allt som de behövde hjälp av snickaren med att fixa. Och det var inte lite. Köket var främsta prioritet. Camilla ville ha stilen av ett gammaldags lantkök, men ändå med modern funktionalitet. En köksö skulle där naturligtvis också vara.

De gick vidare in i det som tidigare varit själva skolsalen. Här ville Camilla bevara lite av känslan. Längs väggarna skulle det löpa en bröstpanel i pärlspont, som skulle målas ljust gröngrå i linoljefärg. Ovanför denna skulle hon hänga gamla skolaffischer. Det senare var snickaren förstås inte så intresserad av, men han förstod hur hon ville ha det och var helt med på noterna.

25 Jun 2023