logo-image

Entreprenadbesiktningar avgör fastighetens skick

Du vet inte vilka eventuella brister som finns i din fastighet innan du har låtit besiktiga den. Först därefter vet du vad du kan behöva åtgärda för att inte riskera skador på dina egendomar.

Det går inte att komma undan med vad som helst. Särskilt inte som fastighetsägare eller som ansvarig för att ett bygge ska hålla måttet. Det finns regler som måste följas. Det går liksom inte att bara låta en byggnad förfalla och att människorna som bor eller jobbar i fastigheten helt enkelt ska gilla läget. De förtjänar bättre än så. Det är därför du som fastighetsägare, eller så kallad “byggherre” i Stockholm, också ska entreprenadbesiktiga dina byggen med jämna mellanrum. Det är under dessa besiktningar som du får svar på de åtgärder som du eventuellt behöver ta tag i. Som om du till exempel behöver renovera badrummen, utföra en stamspolning eller reparera trappan i trapphuset.

Två skäl för entreprenadbesiktning

Förutom att det är sunt förnuft att kontrollera sin byggnad finns det två ytterligare skäl som är mer tvingande. Det är dels att du som byggherre står under kontrakt. Ett kontrakt som antagligen säger att du ska upprätthålla en viss standard och som tvingar dig till att ta hand om fastigheten. Det finns mest sannolikt konkreta exempel på hur, och det är dessa som granskas i besiktningen. Men under en entreprenadbesiktning i Stockholm kommer man också kolla på hur du följer de generella branschregler som finns, utöver det som står skrivet i kontraktet. Det går som sagt inte att komma undan.

7 Oct 2021